2017, május 01, hétfő
   
Betűméret

Anyaország

Orbán Viktor kapitulált és elárulta a magyar embereket

   

Orbán átgondolja a Soros-egyetem bezárását

Az Európai Néppárt elnöksége azt várja Orbán Viktortól, hogy ne zárja be a CEU-t, vegye komolyan az Európai Bizottság ezzel kapcsolatos álláspontját.

   

Orbán behódolt Brüsszelnek - Jöhetnek a migránsok, maradhat a Soros-egyetem

A magyarság vezető pártjai mint az anyaországon, mint pedig a Délvidéken csak politikai hangulatkeltésre és a választók megtévesztésére használják a jelek szerint az Európa jövőjét fenyegető migránsválságot. Miközben a VMSZ néhány hónapja még migránsokkal fenyegető lakossági fórumokon hergelte a délvidéki magyarokat, addig csupán szemöldök ráncolva tűrik, hogy Szabadkán házakat építsenek a migránsok betelepítéséhez. Eközben pedig Orbán is letérdelt Brüsszelnek és elmondta: jöhetnek a migránsok, maradhat a CEU.


Nem először bizonyosodik már be, hogy Orbán Viktor harcos retorikája inkább csak Magyarországra szól, de Brüsszelben már sokkal simulékonyabb és megengedőbb, ha nyomás alá helyeződik. Miközben az elmúlt napokban a Fidesz-propaganda a Magyarországot védelmezőkre és hazaárulókra osztotta CEU-ügyben a politikai palettát, a kormányfő lényegében úgy tűnik, hogy kapitulált Brüsszelben, sőt, most már migránsokat is hajlandó lenne Magyarország területére beengedni – számolt be az MTI alapján az Alfahír .

Rogán

Az Európai Néppárt szombati ülése után – amelyen Orbán Viktor is részt vett – Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter számolt be az ott elhangzottakról.

A miniszter – az állami tévén elhangzottak szerint – azt mondta, a Fideszt is a soraiban tudó Európai Néppárt csúcstalálkozóján Orbán Viktor miniszterelnök megerősítette, Magyarország kész minden kérdésben folyamatosan tárgyalni az Európai Bizottsággal.

“Tehát bármilyen jogi eljárás indul ellenünk, akkor a kormány minden egyes jogi érvet, amit az Európai Bizottság közöl azt természetesen komolyan fontolóra vesz”

– hangsúlyozta. Orbánéknak ugyanis világossá tették, hogy szankciókkal kell számolniuk, ha nem veszik figyelembe a brüsszeli figyelmeztetést, és nem tartják be az EU szabályait. A magyar kormányfő az ülésen arról is beszélt, hogy Magyarország továbbra is fontosnak tartja a határok védelmét. Ezért a kormány minden korábban hozott intézkedését, beleértve a tranzitzónákat, fenn akarja tartani – tette hozzá, hangsúlyozva, hogy ezzel az ország teljesíti azokat a kötelezettségeket, amelyeket a schengeni egyezményben rögzítettek.

Ugyanakkor kérdésekre válaszolva kiderült, hogy a kormány (ugye előbb még arról volt szó, hogy egyetlenegy migránst sem engednének be)

hajlandónak mutatkozik beengedni a 14-18 év közötti migránsokat, de csak abban az esetben, ha alávetik magukat DNS-vizsgálatnak, így ugyanis egyértelműen kiderülhet, hogy valóban az említett korcsoportba tartoznak-e.

Ez totálisan ellentmond az eddigi kormányzati propagandának, és azt valószínűsíti, hogy Orbánék – csillapítva az Európai Néppártban keltett indulatokat – jelentős visszalépésre hajlandóak a bevándorlás tekintetében.

A tranzitzóna kapcsán Rogán azt próbálta hangsúlyozni, hogy azt viszont nem tudja megfontolás tárgyává tenni a kormány, mert azt gondolják, hogy az része a határvédelemnek, és nem zárt, nem őrzött, így szabadon lehet onnan távozni, csak az Unió területére nem lehet belépni onnan, amíg a szükséges idegenrendészeti eljárások le nem záródnak.

Ezt megint csak úgy lehet értelmezni: bár a kormánynak visszalépni ettől már jelentős szembeköpés lenne, de azzal nyugtathatták az Európai Néppárt képviselőit, hogy a tranzitzónákból könnyedén ki és be lehet járkálni. Ez azonban úgy hangzik, hogy valójában akkor semmit sem ér a tranzitzóna.

Az ülésen természetesen téma volt a CEU-ügy is. Rogán szerint Orbán világossá tette

„mi úgy ítéljük meg, hogy a Magyarországon működő Soros alapítású Közép-Európai Egyetem létét semmilyen jogszabály-módosítás nem fenyegeti.”

Hozzátette, hogy továbbra is biztosított az intézményben folyó oktatás és a tudományos kutatás szabadsága, az egyetem új évfolyamot is indíthat.

Ha ez igaz, márpedig igaz, akkor lényegében az egész sorosozás, a hazaárulózás, az egész cirkusz és hisztéria, a magyar társadalom megosztása, illetve hergelése egy értelmetlen, óriási nagy marhaság volt.

Rogán persze még nekiállt magyarázkodni, hogy a kormány kész áttekinteni minden nemzetközi szerződésben szereplő kérdést, ami a külföldi diploma kiadásához szükséges, mert Magyarországon egy egységes szabályozásnak kell érvényesülnie.(KH. MTI, Alfahír)

.
 
   

Eljárás indulhat Soros György ellen alkotmányos rend elleni szervezkedés miatt

sorosgy 0Alkotmányos rend elleni szervezkedés bűntett gyanúja miatt bejelentést tett a Fővárosi Főügyészségnél a feljelentéseiről ismert Tényi István, értesült az Alfahír hírportál.

   

1. oldal / 447

A nap idézete

“A csorda halálos ellensége a rangsornak: ösztönösen az egyenlősítőt kedvelik: az erős egyénekkel szemben a csorda ellenséges, méltánytalan, mértéktelen, szerénytelen, pimasz, kíméletlen, gyáva, hazug, hamis, irgalmatlan, alattomos, irigy, bosszúvágyó.”

/Friedrich Nietzsche/
 

Utolsó hozzászólások

 • Baranyas Baranyas 2017.04.29. - 14:14
  Ti elhiszitek amit itt össze-vissza irtok? Mert ha igen az elèg baj...

  Bővebben...

   
 • Franz Lutzy Franz Lutzy 2017.04.28. - 07:46
  Még mondja valaki, hogy az ikes ragozás kihalóban van! Most is született egy ilyen ige: "nyomozik".

  Bővebben...

   
 • Bècs Bècs 2017.04.27. - 15:49
  Paligo te meg hùzz a qrva anyàdba!

  Bővebben...

   
 • Kiss Tivadar Kiss Tivadar 2017.04.27. - 07:38
  Meghalni tényleg nem olcsó. Azonban a következő szolgáltatások nem hitéleti jellegűek: - ravatalozó használata ...

  Bővebben...

   
 • Franz Lutzy Franz Lutzy 2017.04.27. - 07:36
  einsteini (melléknév)

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information