2017, április 28, péntek
   
Betűméret

Tudták, hogy drogdíler, mégsem hajították ki a berlini merénylőt Németországból

anis-amri 0Komoly hibákat követtek el a német hatóságok a berlni merénylővel kapcsolatban, igaz, az az okmányok nélkül beözönlő tömegek szinte ellehetetlenítik a szolgálatok munkáját.

A német hatóságok dokumentálták, hogy a berlini merénylet elkövetője drogkereskedelemmel foglalkozik, köztörvényes bűncselekményeket hajtott végre, ennek ellenére nem tudták ezt bizonyítani és lépni vele szemben, ami szakmai hiányosságokra mutat rá - mondta Horváth József biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán szombaton.

Horváth József kifejtette, meglepőnek tartja azt az információt, miszerint a merénylő Svájcban szerezte volna be a lőfegyvert, mint mondta, Svájcban nagyon szigorúak a fegyvertartási szabályok.

Azzal kapcsolatban, hogy személyazonosító okmányok nélkül érkeztek tömegek Európába, a szakértő úgy vélekedett, a rendvédelmi és titkosszolgálati szervek munkája ellehetetlenül.

Véleménye szerint a támadásnak az is egy formája, amikor egy ország gazdasági erejét "szívják el", példaként hozta fel, ha egyesek hat-nyolc helyről is felvesznek segélyeket, tudatosan és tömegesen visszaélnek a fogadó ország jóhiszeműségével.

A berlini merénylet december 19-én történt egy karácsonyi vásárban. A merénylő, egy 24 éves tunéziai férfi teherautóval hajtott a tömegbe, amely során 12-en haltak meg és mintegy ötvenen megsebesültek.

(Alfahír)

 

.

Megosztás

A nap idézete

„Tévedés azonban azt gondolni, hogy aki kitart magyarsága mellett, azt mindenki elhagyja. Nem mindenki. Először is vagyunk már néhányan, ha szétszórtan is, de szellemileg csoportba verődve, akik nem hagyjuk cserben sem egymást, sem a magyar ügyet. Másodszor pedig, ami a legfontosabb: az Úristen sem hagy el, hanem mellettünk van!”

/Wass Albert/

 

Utolsó hozzászólások

 • Franz Lutzy Franz Lutzy 2017.04.27. - 07:36
  einsteini (melléknév)

  Bővebben...

   
 • Totyesz Totyesz 2017.04.26. - 21:58
  Franci látom megoldottad az univerzum keletkezésének Einsteini kérdését! Szerintem Nobel dijjra ...

  Bővebben...

   
 • Franz Lutzy Franz Lutzy 2017.04.26. - 10:55
  strucc

  Bővebben...

   
 • anti migráncs anti migráncs 2017.04.26. - 09:53
  Ez így igaz !!!!!! Tudjuk ki támogatja ezt a legjobban, ki az aki kezdettől fogva a migránsokat védi ...

  Bővebben...

   
 • Miskolczi József Miskolczi József 2017.04.26. - 09:03
  A szerző kissé tévúton jár. Az eset nem valamely temetkezési magánvállalatba n történt, hanem az ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information