2017, február 21, kedd
   
Betűméret

Világunk

Emberükre találtak: egy törékeny diáklány semlegesített három észak-afrikai migránst

Bővebben...Nem mindennapi esemény színhelye volt a lombardiai régióhoz tartozó Trescore Balneario olasz városka.

Három (nagy valószínűség szerint) észak-afrikai muszlim migráns körbevett egy 16 éves diáklányt, aki az iskolából hazafelé tartott. Az eset fényes nappal, 14 óra körül történt.

A huszas éveikben járó muszlim bevándorlók, akikre jellemző, hogy csoportosan támadnak csakis náluk gyengébbekre, azt gondolhatták, játszi könnyedséggel kirabolják a törékeny tinédzsert.

Egyikük a lány zsebébe nyúlt, hogy kivegye a mobiltelefonját. Ekkor azonban váratlan meglepetés érte. A lány, aki régóta jár jiu-jitsu (vagy ha úgy tetszik, dzsúdzsucu) edzésekre, mi több, a fekete övet is megszerezte, tehát a kisujjában van az említett harcművészet, egy hirtelen mozdulattal óriási fájdalmat okozott a támadójának.

   

Két év börtön a magzatgyilkosságok kritizálásáért

Bővebben...A francia nemzetgyűlés tegnap (február 17-én, pénteken – a szerk. megj.) törvényt fogadott el, amely két évig terjedhető szabadságvesztést és pénzbüntetés kiszabását is lehetővé tesz mindazok ellen, akik „félrevezető információt” terjesztenek az abortuszról.

   

Montenegró: a normális polgárok és a migránsok tömeges összecsapása

Bővebben...A montengrói Spuž település polgárai többször panaszkodtak a hatóságoknak, hogy a falu közelében levő befogadóközpontban tartózkodó illegális bevándorlók gyakran kijárnak lopni. Az illetékesek nem tették meg a szükséges intézkedéseket.

A polgároknál akkor szakadt el végleg a cérna, amikor a migránsok az esti órákban egy idős embert bántalmaztak az utcán.

Az egybegyűlt helybeliek másnap összecsaptak a bevandorlókkal. Nagy bunyó tört ki, a rendőrök nem tudták szétválasztani a feleket. Végül a levegőbe lőttek, mire a tömeg szétszéledt.

   

Oroszországban szabad verni a gyereket nevelés céljából, az unióban (és Szerbiában) nem

Bővebben...Az orosz parlament tagjai rábólintottak arra a törvényre, amely szerint a családon belüli erőszak nem tekinthető bűncselekménynek, csak szabálysértésnek. A duma 368 tagja szavazott igennel, mindössze egy "amazon" volt az említett törvény ellen.

Ez persze nem jelenti, hogy a családtagok agyba-főbe verhetik egymást. Ha egy-egy családi konfliktus során valamelyik fél sérülést okoz a másiknak, akár börtönbüntetéssel is sújtható.

Amennyiben valakinél a családon belüli erőszak (enyhébb formája is) évente többször megismétlődik, a vétkes mindenképpen szankcióra számíthat.

Az orosz parlament azonban ugyanakkor síkra száll a hagyományos nevelési módszerek megőrzéséért, amelyek közé tartozik (szükség szerint) a gyermek fizikai megfenyítése is.

   

1. oldal / 1275

A nap idézete

“De szeretnék eljutni, pajtás, Erdélybe, Kolozsvárra, Nagyváradra. Csak az Isten engedje megérni. Jaj, de szép lehet és de igaz magyarok élhetnek ott. Becsületes, dolgos jó magyar emberek. De szép lehet ez a föld. A Székelyföld, az lehet ám még a tündöklő szép világ, ahol ezek a kevés kenyéren felnőtt székely és csángó testvéreink élnek, magasan a hegyen, az Isten közelségében. Nem is lehet az ilyen ember rossz ember, hiszen olyan közel lakik az Úristenhez, hogy az égbõl rákönyököl a házára, vityillójára a jóság és a szeretet."

/Sértő Kálmán/
 

Utolsó hozzászólások

 • Csaba Csaba 2017.02.20. - 16:20
  ki mást támogatna a VMSZ(Vajdasági Magyarok SZégyene)ez birka Pásztornak megéri nyugodtan bír tovább ...

  Bővebben...

   
 • csaba2 csaba2 2017.02.20. - 14:58
  Szerintem Tomikám,ha édsapád valami értelmes lénnyel bujt volna össze,belölled is kijött volna valami ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.02.19. - 23:24
  Hát Csabikám csak úgy sziporkázol az észtől....Délvi dék etalonja helyesírásból.. .bújj össze Arankával ...

  Bővebben...

   
 • Tengerecki Pál Tengerecki Pál 2017.02.19. - 22:37
  Elég valószínűnek tartom, hogy a Csorba Béla nem mondott olyat, hogy a Vucsity megválasztása csakis jót ...

  Bővebben...

   
 • kritikus kritikus 2017.02.19. - 19:02
  Hol olcsó a munkaerő? Aki ilyet ír az a legjobb esetben - vak.

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information