Kiemelt Szerbia 

Döbbenet: Pedofil volt Josip Broz Tito?!

A néhai  jugoszláv diktátor, Josip Broz Tito pedofil volt. Legalábbis ez derül ki  Miro Simčić Nők Tito árnyékában című könyvéből.

„A gazdag élettapasztalattal és háborús múlttal  rendelkező Josip Broz 25 éves volt, amikor 1917-ben Omszk városában megismerkedett első feleségével Pelagija „Polka“  Belouszovával, egy alig 13 éves helyi kislánnyal. Nincsenek ismert dokumentumok Pelagija családjáról, szüleiről és testvéreiről. 1932-ben a szovjet kormány kérésére Brozné Pelagija Belouszova kérdőívet nyújtott be, amiből kitűnik, hogy Tito első neje Mihajlovka faluban született 1904-ben, az omszki járásban, egy parasztcsaládban“

– írja  a szerző.

A tavaly elhunyt Milo Gligorijević neves újságíró,  író, publicista és kiadó a NIN hetilapban emlékezett Vladimir Dedijerrel, Tito hű életrajzírójával folytatott beszélgetéseire. Dedijer elmesélte Gligorijevićnek, mi minden volt bent a soha nem publikált Néhány adat  Josip Broz Tito önéletrajzához c. könyv negyedik kötetében.

„Tito egyik titkárnője nagyon fiatal volt, pontosabban kiskorú volt, amikor karjaiba lépett. Háború volt, és a legfelsőbb parancsnokság székhelye egy ágy nélküli elhagyatott házban volt. Tito ’kinyitotta az ajtót’, és ’elvégezte a dolgát’ a kislánnyal. A későbbiekben a lány már férjes asszonyként – nagykövet férjével együtt – mindig ’nyitott ajtót’ talált Tito marsallnál”

– mesélte Dedijer.

Elképesztő! De ami még ennél is elképesztőbb, az az eufemizmus, amit rajongói – mint amilyen tulajdonképpen maga  Dedijer is volt – használtak  az akkor már életének hatodik évtizedében járó jugoszláv diktátor irányában, aki a saját áldozatait a legközelebbi harcostársaival házasította össze – „Karjaiba lépett és elvégezte dolgát”.

Titónak a nők iránti viszonyulását Leo Mates, az az ember próbálta megfogalmazni, aki évtizedeken át mellette szolgált mint a köztársasági elnök főtitkára.

„A nőket alacsonyabb rendű lényeknek tekintette”

– idézi Matest Pero Simić a TITO – a XX. század fenoménja  című könyvében.

Related posts