Délvidék Kiemelt 

Pásztor egyetért a választási küszöb csökkentésével, és a megmérettetés után „sem vágyik új szerepkörre”

A VMSZ elnöke a Szabadkai Magyar Rádiónak elmondta, hogy „nnincs ok arra, hogy a tartományi választásokat ne a köztársasági megmérettetéssel együtt tartsák meg, vagyis mint Aleksandar Vučić államfő jelezte, április 19-én, vagy 26-án”.

Kifejezte „sajnálatát”, amiért az ellenzéki pártok egy része nem vesznek részt a tartományi képviselőház munkájában, a vajdasági választások bojkottálása mellett dönthetnek. Pásztor szerint ugyanis „mindenkinek érdeke az erőpróbán való részvétel”.

A parlamentbe való bejutási küszöb csökkentésével kapcsolatban közölte, hogy üdvözli azt, „az 5 százalékról a 3 százalékra való csökkentése segít abban, hogy láthatóvá váljon a politikai élet minden tényezője, és hogy a parlamenti demokrácia részei legyenek”.

Ezzel egyértelműen Aleksandar Vučić szándékait támogatja, aki ily módon is igyekszik a demokrácia látszatát fenntartani.

A műsorvezető kérdésére azt is elárulta, hogy a választást követően nem vágyik másmilyen szerepre.

– Olyan ritka privilégiumban részesültem, hogy kisebbségi politikusként, az önmagammal való személyi konfliktus nélkül, egyaránt szolgálhatom a kisebbségi közösséget és az államot is – mondta Pásztor.

Nos, az elnyomó haladó rezsimmel való összeborulás, és a helyi magyarság érdekeinek mellőzése így is megfogalmazható. Mindez „személyi konfliktus nélkül”.

(Szerb média nyomán) 

Related posts