Délvidék Kiemelt 

VMSZ-es dőzsölés Magyarkanizsán: 1 millió dinárért hívatják meg magukat ingyen kávéra a politikusok

Miközben a délvidéki kétkezi munkásoknak alig van idejük akár a reggelijüket elfogyasztani vagy egy kávészünetre a munkahelyükön addig, a VMSZ – Szerb Haladó Párt koalíció vezette magyarkanizsai önkormányzat kávé- és meleg ital automatát vásárolt csaknem egymillió dinárért.

Igen, miközben Magyarkanizsa polgárainak mindennapjait megkeseríti a migránsválság, addig a megválasztott képviselők az adófizetők pénzén örökös ingyen kávézásra hívatták meg magukat a lakosokkal.

Persze ha ez nem lenne elég emellett még kiírták egy közbeszerzési pályázatot 120 üveg borra, 20 üveg whiskyre, 50 kiló minyonra, luxus édességeknek számító Ferrero Rocher, Rafaello, Milka praliné bonbonokra…

A belgrádi Kurir napilap cikke szerint a magyarkanizsai önkormányzata január 29-én közbeszerzési pályázatot írt ki automatából nyert italok beszerzésre. A pályázati dokumentumok megkövetelték az ajánlattevőtől, hogy biztosítson egy automatát, amelyet a közalkalmazottak az úgynevezett intelligens kártyákkal (smart-card) használhatnak, ezen kívül 78 darab 600 dinár értékű smart kártyát, továbbá kilenc darab 1000 dinár értékű smart kártyát, illetve 26 darab 100 dinár értékű smart kártyát.

Hogy érdekesebb legyen a dolog, az önkormányzat egy VIP kártyát is követelt, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy korlátlan mértékben fogyaszthasson forró italt.

Az is érdekes, hogy az ajánlat megtételére szóló felhívást, a pályázati dokumentációt és a szerződés odaítéléséről szóló döntést csak szerb nyelven és cirill betűs írással tették közzé (ezenfelül az ajánlattevőnek szerb nyelven kellett benyújtania ajánlatát), noha a magyarkanizsai község területén a szerb nyelv és cirill írás mellett a magyar nyelv és írás is hivatalos használatban van .

                     Így néz ki a magyar nyelvhasználat a VMSZ-haladó koalíció által irányított „legmagyarabb” községben

 

Megemlítendő, hogy a közbeszerzést a palicsi Bukovec Péter cége nyerte

. Bukovec egyébként korábban jelöltként szerepelt a VMSZ listáján.

A becslések szerint 2019-ben a magyarkanizsai önkormányzat tisztviselői 18 000 kávét, 600 cappuccinot, 5000 Irish krém kávét, 2400 forró csokoládét, stb. ittak meg. A február 7-én aláírt szerződés értéke: 997,456 dinár.

Related posts