Délvidék Kiemelt 

Péterréve: 14 éves garázda, betörő, kutyagyilkost tartóztattak le

Péterrévén évek óta hatalmas gondot jelent a közbiztonság rossz állapota.

Most azonban egy rövid időre egyel kevesebb gazember járja a Tisza-menti település utcáit, ugyanis a rendőrség előállított egy 14 éves elkövetőt, akit azzal vádolnak, hogy több esetben is garázdaságot követett el, mindemellett több házba is betört, ahonnan kis és nagy értékben is tulajdonított el értéktárgyakat. A vád szerint egyik betörése alkalmával két házőrző ebet is meggyilkolt a lopás érdekében.

A fiatal ámokfutó néhány napja egy házból személyes értéktárgyak, pénz és mobiltelefon mellett egy autó kulcsát is elemelte, amilyet el is kötött és furikázásba kezdett a faluban. Végül ezen bűncselekménye alapján sikerült a hatóságoknak elfognia.

Péterrévén a polgárok számos alkalommal tiltakoztak, petíciókkal vagy szerveztek meg önmaguk mező vagy polgárőrséget. Ennek eredménye nem az lett, hogy javultak az állapotok, hanem, hogy még be is zárták a helyi rendőrállomást.

A lakosok egy része a helyi cigányságot vádolja a bűncselekmények zömének elkövetésével, azon belül is a kiskorú romákat. Sajnos ez a feltételezést igazolja az is, hogy az utóbbi években számos alkalommal állítottak elő kiskorú bűnözőket, akik szinte kivétel nélkül roma származásúak voltak.

(A kép illusztráció)

Related posts