Kiemelt Szerbia 

“Visszalökik” Szerbiába és Délvidékre a migránsokat Horvátországból és Boszniából?

Lassan Szerbia lesz az egyetlen európai ország, ahol tárt karokkal várják az illegális bevándorlókat.

Ma már lehetetlen megítélni, hány migráns tartózkodik az ország területén.

A hivatalos adatok gyakran eltérnek egymástól és gyorsan változnak, ugyanakkor senki sem tudja, hány jövevény maradt a befogadóközpontokon kívül, ellenőrizetlenül mászkálva az utcákon és a parkokban, valamint hányan költöztek be az (ideiglenesen) megüresedett házakba.

A Szerbiában és Délvidéken tartózkodó bevándorlók zöme afgán és pakisztáni, tehát olyan országokból érkeztek, amelyekben már jó ideje nincs semmilyen háborús konfliktus, ami arra enged következtetni, hogy úgynevezett gazdasági migránsokról van szó, akiknek elsődleges célja, hogy élősködjenek az adott ország polgárai által fenntartott szociális rendszeren.

A Politika napilap értesülései szerint

a Horvátországból és Boszniából visszatessékelt migránsok újabb hulláma csapta meg Szerbiát (és sajnos Délvidéket).

Tavaly csak a környező országokból Szerbiába visszatérő migránsok száma 1 256 volt. Hivatalos adatról van szó, amelyet a menekültügyi főbiztosság tett közzé. Tehát nem lehet tudni, mekkora a válós számuk, de egyértelmű, hogy az idei év első hónapjaiban folytatódik az említett tendencia.

Az említett intézmény kiemeli: a migránsoknak nem tetszenek a preševói, piroti és fehértemplomi befogadóközpontok, mert azok nincsenek elég közel a határátkelőkhöz, amelyeken keresztül folytathatnák útjukat a nyugati jóléti társadalmak irányában.

A végén majd beérik a Vučić-rezsim korlátlan vendégszeretetével…

(politika.rs nyomán, fotó: srbijadanas.net nyomán)

Related posts