Délvidék Kiemelt 

Miért nem törődik Szerbia a nem koronavírusos betegekkel? Mi lesz velük?

„Mint orvos, aki minden egyes betegcsoport számára orvosi ellátást nyújt, úgy gondolom, hogy sok olyan beteget a háttérbe szorítottak, akik más, nem koronavírusos betegségben szenvednek, és ezért veszélyben került   az egészségük”mondta Dr. Miroslav Tepšić, a pancsovai Mentőszolgálat orvosa a 013 Info portálnak.

Prof. Dr. Tatjana Pejčić neves niši tüdőgyógyász nemrégiben levelet küldött Aleksandar Vučićnak, amelyben kifejtette, hogy a niši tüdőgyógyászati klinika már nem vállalhatja tovább a covid-kórház státust, mert ez a klinika  „alaptevékenységének megszűnéséhez” vezethet. Ezután hamarosan eltávolították a tüdőgyógyászati klinika igazgatói posztjáról, csupán azért,  mert rámutatott a más betegek hátrányos helyzetére és a jelenlegi szituáció súlyos következményeire.

Dr. Miroslav Tepšić pancsovai orvos úgyszintén minden betegért aggódik:

„Nem akarom  azt, hogy ez politikai kijelentésnek  tűnjön, mert nincsenek politikai ambícióim. Mint orvos, aki minden egyes betegcsoport számára orvosi ellátást nyújt, úgy gondolom, sok olyan beteget a háttérbe szorítottak, akik más, nem koronavírusos betegségben szenvednek, és ezért veszélybe  került  az egészségük. Meg kell azt is fontolni, hogy hozzájárulnak-e mentális állapotunk romlásához,a  depresszióhoz és az immunrendszerünk legyengüléséhez, és ezáltal a különféle betegségekre való hajlam fokozódásához az olyan szigorú intézkedések, mint amilyen  az emberek bezárása és elszigetelése, illetve a járvánnyal kapcsolatos negatív információkkal való folyamatos bombázások”

 

– mondta Dr. Tepšić, aki szintén aláírta azt a nyílt levelet, amelyben a szerbiai orvosok többek között a válságstáb tagjainak leváltását követelik.

Hasonló bejegyzések