gyermek-bunozokEgyéb 

Afgánokat rabolt volna ki a délvidéki magyar(?) kiskorú és koszovói társa – Kacifántos ügy Szekszárdon

gyermek-bunozokJavítóintézetbe küldte a bíróság a fiatalkorú koszovói vádlottat, a szerb fiút mint társtettest, pártfogói felügyelet mellett próbára bocsátották. Az afgánok köddé váltak, valószínűleg Nyugat-Európa felé vették az irány.

Egy magyarul alig tudó koszovói és egy feltehetően(?) magyar nemzetiségű szerb állampolgár akart kirabolni két szintén fiatalkorú afgán állampolgárt Szekszárdon. Mindannyiukat tiltott határátlépést követően helyezte el a határrendészeti szolgálat a gyermekotthonba. Mint dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Járásbírság sajtószóvivője elmondta, tavaly áprilisban az otthonban az első rendű vádlott koszovói fiatalember – aki ellen több eljárás is folyik – úgy vélte, megjegyzést tettek rá, ezért a vélt tettest orrba vágta.

Szeptember 3-án 9 óra körül már a szerb állampolgárságú fiúval – aki beszél magyarul, eddig 4 általános iskolai osztályt végzett el, s 12 éves kora óta folyamatosan dolgozott – együtt határozták el, hogy megszerzik a két afgánnál lévő eurót. A szerb fiú állt az egyik afgán elé az utcán. A tenyerébe bele volt írva, hogy 50 eurót követelnek. Miután nem kapták meg a pénzt, a koszovói az egyik sértettet fejbe, majd a társa segítségére siető másikat pofon vágta. Az afgánok hiába menekültek be egy fatelepre, az ott lévő felnőttek nem értették, hogy mit akarnak, ezért visszamenekültek a gyerekotthonba. Ott az egyik afgán és a koszovói közt angolul szóváltás alakult ki. A vádlott határozott mozdulattal mutatta az afgánnak, ha rendőrt mer hívni, elvágja a torkát. A sértett tovább menekült, hogy a tanároktól segítséget kérjen. A koszovói egy óvatlan pillanatban fenékbe rúgta, majd a visszaforduló fiút még fejbe is vágta. Az afgán a falnak esett, majd fejét lehajtva percekig szótlanul ült a lépcsőn. A további bántalmazásnak a nevelők vetettek véget.

Az első rendű vádlottat a bíróság bűnösnek mondta ki két rendbeli rablás bűntettének kísérletében. (Az elvágom a torkodat tartalmú mutogatást a bíróság zaklatásnak minősítette.) Ezeken felül különféle minősítéssel bűnösnek mondták ki a testi sértésekben. A bíróság halmazati büntetésül 1 év 2 hónap javítóintézeti nevelésre ítélte, amelynek időtartamába beszámít az előzetes letartóztatásban töltött idő. A szerb vagy magyar(?) fiatalember csak a két rendbeli rablási kísérletben vett részt, ezért mint társtettest, pártfogói felügyelet mellett próbára bocsátották. Az ítélet jogerős.

Ami az afgán fiatalokat illeti, ők az első rendőrségi kihallgatást követően köddé váltak.

(TEOL nyomán)

   

Hasonló bejegyzések