Egyéb 

Ajándékokat kaptak a drávaszögi magyar óvodások

A Kosztolányi Dezső Céltársulás tagjai az ünnepek előtt a Karácsonyi Óvodai Programjuk során a drávaszögi magyar óvodásokat ajándékozták meg, a csomag egy, a szülőknek szóló levelet is tartalmazott, amelyben az anyanyelven való tanulás fontosságára hívták fel a figyelmet – írja a HunCro.

A Kosztolányi Dezső Céltársulás a pécsi székhelyű Határokon Túli Magyarságért Alapítvánnyal együttműködve december 20-án 83 magyar óvodásnak juttatott el karácsony alkalmából ajándékcsomagokat  Vörösmartra, Csúzára, Sepsére, Laskóra, Kopácsra, Várdarócra, Eszékre, Kórógyra, Hercegszőlősre, Frigyesföldre (Mirkovacra), Sepsére, Karancsra és Újbezdánba. Az ajándékok között egy levél is volt, mellyel a szülőket szólították meg, a magyar iskolaválasztás mellett szóló érvekre híva fel a figyelmüket.

A céltársulás képviselői elmondták, a tavaly indult kezdeményezés olyan szempontból sikeresnek tekinthető, hogy sok egyéb, a magyar iskolák teljesítményét, elsősorban a drávaszögi és szlavóniai magyar pedagógusok odaadó munkáját dicsérő tényező mellett talán a kezdeményezésnek köszönhetően is 2016 szeptemberében hosszú idő óta először növekedett a Horvátországban magyar iskolát választó diákok létszáma.


Hasonló bejegyzések