Egyéb 

„Vučić lesz a választások legnagyobb vesztese”

AVukomanovicDijana Vukomanović, a Szerbiai Szocialista Párt egykori magas rangú tisztségviselője úgy értékelte, hogy Aleksandar Vučić jelenlegi kormányfő fogja elszenvedni a legnagyobb vereséget a közelgő szerbiai elnökválasztásokon.

Mint mondta, ez be fog következni függetlenül attól, hogy a rezsim feje önmaga jelöltetése, vagy a kormány élén való maradás mellett dönt. Hangsúlyozta, bármelyik opciót is választja Vučić, nagyon sokat kockáztat. Mondanivalójának ezen részét nem fejtette ki részletesebben.

Hozzátette, Tomislav Nikolić egyáltalán nem gyenge jelölt, mint ahogy azt a politikai közvélemény egy része hiszi. „Nikolić dönt arról, hogy mikor mond le, ő határozza meg a választások időzítését, de a kampány időtartama is tőle függ” – mondta Vukomanović, aki a legfontosabb játékosnak nevezte a jelenlegi államelnököt.

A radikális Vojislav Šešelj szerepvállalását tragikusnak ítélte meg, aki „politikai fiának rabságában tengődik”. Véleménye szerint a vajda is tisztában van azzal, hogy Vučić hajlamos az „apagyilkosságra”.

„Mindketten (Šešelj és Nikolić – a szerk. megjegyzése) nagyon jól tudják, hogy milyen politikai utódot neveltek fel” – szögezte le Dijana Vukomanović a kormányfőre célozva.

Srbin.info nyomán F.J.

Hasonló bejegyzések