Délvidék 

A Magyar Mozgalomba látogatott az Együtt küldöttsége

Ismerkedő jellegű látogatást tett november 9-én a magyarországi Együtt parlamenti párt küldöttsége a Magyar Mozgalomnál. Szigetvári Viktort, az Országos Politikai Tanács elnökét, Hajdú Nóra alelnököt, Szabó Szabolcs országgyűlési képviselőt, Molnár Tibort, a Nyugat-dunántúli régió igazgatóját és Dombi Gábort, Szeged választókerület elnökét Garai Zsolt és Kókai Péter társelnökök, továbbá Szilágyi Dorottya, Kajári Ferenc és Józsa László ügyvivők fogadták a Mozgalom szabadkai székházában.

A több órás megbeszélés során a két szervezet kölcsönösen ismertette tevékenységét és fontosabb politikai célkitűzéseit, de ezen túlmenően konkrét és időszerű kérdések is szóba kerültek, így például a szerb-magyar határátkelőkön tapasztalható áldatlan állapotok is, amellyel kapcsolatban a Magyar Mozgalom a napokban levelet intézett Magyarország több közjogi méltóságához. Az Együtt képviselői részletesen tájékozódtak a vajdasági magyarok politikai, társadalmi, közérzeti és közhangulati állapotáról, és ismételten hangsúlyozták, egyértelműen elhatárolódnak minden olyan magyarországi belpolitikai kezdeményezéstől, ami jogfosztást jelentene a határon túli, így a vajdasági magyarok esetében is.

A tárgyalófelek egyetértettek abban, hogy meglepően sok hasonlóság és párhuzam fedezhető fel a magyarországi, illetve a szerbiai és vajdasági közállapotok között, elsősorban a sajtószabadság, a korrupció, az ellenzékhez való viszonyulás és a demokratikus viszonyrendszer leépülése terén, mint ahogy abban is, hogy ez indokolttá teszi a további kapcsolat fenntartását a két szervezet között.

MM sajtószolgálat

Hasonló bejegyzések