Kiemelt Szerbia 

Soros György fiával találkozott Vučić

Aleksandar Vučić szerb államfő hétfőn hivatalában fogadta Soros György fiát, Alexet, aki a Nyílt Társadalom Alapítvány igazgatótanácsának alelnöke.

Vučić és Soros Szerbia európai útjáról, az EU-s integrációról, a média helyzetéről és a jogállamiságról is tárgyalt. Téma volt a szerbiai cigányság jogainak helyzete és felzárkóztatásuk is, igaz Szerbiában a magyarság a legjelentősebb nemzeti kisebbség.

A szerbiai sajtó arról nem számolt be, hogy Alex és Aleksandar tárgyaltak-e a Soros-tervről.

Alex Soros arra biztatott, hogy Szerbiának meghatározó szerepet kell játszania a térség stabilitásának megőrzésében. Megerősítették, hogy a Nyitott Társadalomért Alapítvány kész támogatni Szerbiát és segíthet a vállalkozások számára is szimpatikusabbá tenni az országot.

A találkozó azért is érdekes, mivel Szerbiában az idei elnök választásokat követően országszerte tüntetéseket tartottak, és az akkor utcára vonuló tömegeket a kormány tagjai többször nevezték Soros bérenceknek és bértüntetőknek. Mindemellett számos alkalommal hergelték a szerb társadalmat Soros György nevével, arra hivatkozva, hogy külső hatalmak próbálják kikezdeni Szerbia érdekeit, amelyeket természetesen a haladók kormánya tíz körömmel megvéd.

A sorosozásba akkor a Fidesz közeli magyar média is beszállt, így például a 888 nevű hírportál Soros állhat a szerbiai tüntetések mögött” címmel közölt, anyagot, de például a szintén nyakig orbánista Pesti Srácok épp ma írta meg, hogy “Soros aktivistái gyalázhatták meg Magyarország belgrádi nagykövetségének épületét”. Mivel a Collegicum Hungaricum elleni támadás idején valószínűleg Alex Soros már belgádban tartózkodott, így az is elképzelhető, hogy Németh Szilárd hamarosan egy sajtótájékoztatón leplezi majd le a gyanús összefüggéseket.

Aleksandar Vučić egyébként gyakori vendég Soroséknál, hiszen a szerb elnök legutóbb alig pár hónapja, még egy szeptemberi New York-i útja során találkozott és tárgyalt Soros Györggyel és fiával.

Hogy mindezekről mit gondol az épp Soros túladagolásban szenvedő és nemzeti konzultációs lázban égő Fidesz-KDNP és maga Orbán Viktor, azt akár személyesen is megmondhatják majd Vučićnak, hiszen a tervek szerint nemsokára ismét közös kormányülést tartanak majd a történelmi barátságban álló szerb és magyar kormányok tagjai.

Related posts