Délvidék Kiemelt 

Amikor saját magunkon röhögünk – Beszélgetés a VajdaságHub szerkesztőivel

Nemrégiben indult, mégis alaposan felrázta a délvidéki rekeszizmokat a VajdaságHub Facebook oldal, amelynek már több mint 6000 rajongója van. Megkerestük az szerkesztőket, Gyurit, E. és F. admint, hogy megkérdezzük, hogy mit képzelnek egyáltalán…

– Miért éreztétek, hogy szükség van az oldalra? Tibi atya, Noemi Vagvölgyi, a TrollFoci vagy épp Rokon Ilonka nem volt még elég nekünk?

Nem az oldalra van szükség, hanem amit képvisel, meg ez az oldal csak egy kis fogaskerék a gépezetben. Próbálkoztunk már külön-külön is, meg együtt is összehozni a vajdasági embereket eddig sikertelenül. Gondolok itt szurkolótáborra, mozgalmakra, bulikra, stb. és lehet ez is csak egy próbálkozás marad, de mint minden álmodozó most ehhez fűzünk sok reményt (nevet –  szerk). Ez egy új kezdeményezés humoron keresztül megközelíteni az embereket ebben az internetes világban, a térre már hiába mennénk ki kisdobbal, mert azt gondolnák biztos őrült, viszont ha elektronikus képekben kommunikálunk az teljesen normális manapság.  Aztán ha elég nagy bázisunk lesz bulikat, összejöveteleket szerveznénk meg ilyenek  mert szerintünk mocsok nagy szakadékok vannak itt az emberek közt, ami nem csak generációs, hanem vagyoni és földrajzi különbségeken alapul és ezt már így utólag nehéz áthidalni… mi mégis megpróbáljuk, most ezzel felnyitni a szemüket, hogy egy nemzet vagyunk és csak egymásra számíthatunk csak egymást érthetjük igazán

– Abban erősen eltértek a többi mémoldaltól, hogy nem féltek bele állni kemény vitát keltő poénokba

Ha kell, ezt az összehozást úgy csináljuk, hogy leszünk a közös ellenségük. (röhög – a szer.)
Nekünk van egy identitásunk, amit képviselünk és hűek maradunk hozzá. Akinek nem tetszik, az ne kövesse az oldalt.


– És mi a helyzet a bánátiakkal?

Sömmi, jó mögvagyunk.
Bánáti viccek mindig voltak és lesznek is, csak eddig írásos formában nem igazán terjedt. Ez olyan mint a „rögge öttem möggyet könyérre” mindenki ismeri és azt mondja, hogy Szegeden így beszélnek. Aztán mikor ott jártam csalódásként ért, hogy nem szól hozzám így senki.

– Nemrég némi ráncfelvarráson és arculatváltáson esett át az oldal, mire lehet még számítani 2018-ban a Vajdaság Hub-on?

Hamarosan indul egy YouTube csatornánk is, ahol különféle videókat láthat majd rólunk a nagyérdemű. Az első forgatás jövő hétvégén zajlik majd, de erről többet nem árulhatunk el. Tervben van az első Vajdaság Hub party is, talán egy közönségtalálkozó is lesz valahol, ha kellő érdeklődést látunk ez iránt, illetve megpróbálunk egy Vajdaság Hub csapatot összehozni, ami különféle eseményeken képviseli magát. Nemrégiben meghívást kaptunk a Róka fest nevezetű ifjúsági fesztiválra, ahol az oda látogatók beszélgethetnek majd velünk a jó öreg szarvas sör társaságában, de még az sem kizárt, hogy amolyan stand up produkcióval is előrukkolunk ott.

Hasonló bejegyzések