Kiemelt Szerbia 

Szociális érzékenység, vagy politikai trükk? A Szerbiai Villanygazdaság ingyen kilowattokat kínál a rászorulóknak, miközben húszezres tartozásért lekapcsolta a négygyermekes családot

Az EPS (azaz a villanygazdaság) azzal a kéréssel fordult a rászoruló polgárokhoz, hogy jelentkezzenek a helyi önkormányzatok illetékeseihez, és éljenek a lehetősséggel, hogy ingyenes villanyenergiához jussanak.

Mint azt a vállalattól közölték, nekik maguknak nincs törvényes felhatalmazásuk a szociális veszélyeztetettség szintjének felmérésére, sem arra, hogy eldöntsék, kik jogosultak az ingyenes kilowattokra.

Azt is elhangzott a cég közleményében, hogy már többször intéztek ezzel kapcsolatos felhívást az érintettek felé, hozzátéve, hogy a tavalyi évben 70 ezer szerbiai háztartás élt ezzel a lehetőséggel.

Mi azonban ebben az esetben is inkább arra gyanakszunk, hogy sokkal inkább a haladó rezsim újabb „elterelő hadműveletéről” van szó, semmint a Villanygazdaság szentimentalizmusáról.

Mindeközben a tegnapi hírek arról szóltak, hogy egy Niš közelében élő családapa mérget ivott, mert az EPS 20 ezer dináros tartozásért lekapcsolta a hálózatról. Állítólag a szociálisan súlyosan veszélyeztetett kategóriába tartozott…

(N1 hírtelevízió nyomán)

Hasonló bejegyzések