Délvidék Kiemelt 

Újvidék: nincs pénz a katolikus templom felújítására, a szerb püspöki palotára már jócskán jut

Újvidék központjában lévő  szerb pravoszláv püspöki palota (Vladičinski dvor) déli és nyugati homlokzatának felújítására több mint 30 millió dinárt különítettek el – írja a 021.rs.

A műemlékvédelmi intézet tegnap kiírta  a közbeszerzési eljárást  az  újvidéki pravoszláv püspöki palota  déli és nyugati homlokzatának felújításának első szakaszára. A munkálatok értéke áfával 31,5 millió dinár. A munkálatok befejezésének határideje 120 munkanap, ha minden összhangban lesz a tervvel, a felújítási munkálatokat 2019 végéig kell befejezni.

Minap a Dnevnik napilap arról cikkezett, hogy a szintén Újvidék központjában lévő Mária Neve templomról nap mint nap leesik egy-egy cserép, illetve  az ornamentika egy-egy része, főként akkor, ha erős szél fúj. Így volt ez a múlt hétvégén is, amikor Újvidéket ítéletidő sújtotta, emiatt egy figyelmeztető szalagot helyeztek el a templom köré, hogy a járókelőket távol tartsák. A lap megkérdezésére a  műemlékvédelmi intézet igazgatója elmondta, hogy az idén nincs tervben a katolikus templom felújítása.

Emlékeztetőül, 2021-től Újvidék Európa kulturális fővárosa lesz.

DURVA INCIDENS! Miközben „történelmi megbékélésről“ dumálnak, Újvidék főtéren álló tankok csövei a katolikus templom felé irányultak!

Hasonló bejegyzések