Délvidék Kiemelt 

Újabb gyilkossággal gyanúsítják a délvidéki bérgyilkost, Dér Csabát

A szerb hatóságok jogsegélykérelme alapján a magyar nyomozók a 2019. januárjában történt belgrádi kivégzéssel is meggyanúsították a rettegett délvidéki bérgyilkost, Dér Csabát – tájékoztatta portálunkat a BRFK sajtóosztálya. Dért egy magyar vállalkozó lelövésével, valamint egy horvát maffiózó likvidálásával is gyanúsítja a magyar rendőrség. A férfi magáról egyébként azt állította vallomásában, hogy „Európa kriminálisa” akart lenni, aki próbál rendet tenni Európában a drogterjesztők között, hogy a gyerekek ne jussanak kábítószerhez – írja a PestiSrácok.

Az újabb gyanúsítás azért sem meglepő, mert Belgrádban a biztonsági kamera jól láthatóan rögzítette a Prágában elfogott, tavaly nyár óta magyar börtönben ülő Dért, ahogy hidegvérrel lelőtte Nebojša Markovićot. Az áldozat Aleksandar Šaracnak, egy hírhedt, Pink Panther nevű bűnbanda tagjának a sógora volt. A szerb alvilágban jól ismert maffiózó épp egy babakocsit próbált betenni az autójába, amikor megérkezett egy fehér kocsi. Dér Csaba kiszállt, odasétált az áldozathoz, a szemébe nézett, rámosolygott, és arcon lőtte. A délvidéki elkövető a bérgyilkosságért 10 ezer eurót kaphatott. Úgy tudni, a férfi beismerte az emberölést.

EGY MAGYAR VÁLLALKOZÓVAL IS Ő VÉGEZHETETT

A magyar rendőrök egy budapesti üzletember megölésével is gyanúsítják Dért. A sértett, egy droggal is kereskedő építési vállalkozó 2018 nyarán ismerkedett meg Dér egyik bűntársával, aki 11 kilogramm kokain kínált neki eladásra. V. László több mint 14 millió forintnyi előleget adott át a szerb bűnözőnek, aki az üzlet lebonyolításával Dér Csabát bízta meg. A csantavéri bérgyilkos ugyanakkor pár hónappal később 11 kilónyi édesítőszerrel érkezett a megbeszélt helyszínre, egy XV. kerületi bevásárlóközpont parkolójába. Dér beszállt az áldozat kocsijába, majd a Szilas-patakhoz mentek, ahol V. László le akarta ellenőrizni a kábítószer minőségét: amikor az egyenként egy kilós, ragasztószalagokkal körbetekert, befóliázott csomagokhoz hajolt, Dér fegyvert rántott és hátulról fejbe lőtte a sértettet, akinek holttestét a Szilas-patakba húzta. A gyilkosságot követően V. László személyes irataival, mobiltelefonjával és táskájával távozott a helyszínről, azonban az áldozat kocsijából előkerült 65 ezer eurónyi  készpénz és egy másik táska, benne egy sapkával, azokat Dér nem vitte magával. A sapkában talált hajszálból nyert DNS alapján azonosítani tudták a délvidéki halálosztót, akinek barátnője a nyomozók szerint segédkezhetett V. László átverésében, így a nőt – Dér Csabával együtt – különösen nagy kárt okozó csalásért is eljárás alá vonták.

Dér Csabát tavaly márciusban kapták el Prágában. a csehek nekünk adták ki a férfit, aki már három gyilkosságot elismert.

DÉR ÁLLÍTJA, RENDET AKART TENNI EURÓPÁBAN

A férfi már első kihallgatásai egyikén beismerte a budapesti gyilkosságot, de csak annyit mondott, hogy „önvédelemből” lőtte agyon a vállalkozót. Később azt hangoztatta magáról, hogy nem bérgyilkos, hanem „Európa kriminálisa” akart lenni, aki próbál rendet tenni Európában a kábítószer-terjesztők között, hogy a gyerekek ne jussanak kábítószerhez. Dér azt is mondta magáról, hogy azokon az embereken áll bosszút, akik őt vagy a baráti köréhez tartozó személyeket próbálják fenyegetni vagy akár bántani. A BRFK azt is közölte portálunkkal, hogy Dér Csaba a budapesti vállalkozó megölése mellett a 2018 nyarán elkövetett hollandiai gyilkosságot is beismerte a magyar hatóságnak. A gyanú szerint egy amszterdami étteremben fényes nappal, a vendégek szeme láttára és a térfigyelő kamerák kereszttüzében közvetlen közelről likvidált egy horvát maffiózót, Ivan Serdarušićot.  Információink szerint az áldozat a délszláv maffia magas szinten lévő, kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó embere volt, aki azonban 200 kilogramm kokainnal nem számolt el megbízói felé, hanem az értékesített drog árát a saját hasznára fordította. A horvát alvilág ismert alakja hiába állította később, hogy egy szenegáli csoport miatt hiúsult meg az üzlet, a megtorlás nem maradt el: főnökei Dér Csabánál megrendelték a kivégzését.

A spanyol nyomozók szerint emellett 2017. augusztus 28-án a csantavéri születésű, szerb-magyar kettős állampolgárságú férfi lőtt rá négyszer egy barcelonai parkban Nebojša Stojkovićra, a belgrádi rakovicai klán vezetőjére. A maffiózót a fején, a mellkasán, az állán és a hasán érték a lövések. A férfit kórházba szállították, majd azonnal megműtötték és napokig mesterséges kómában tartották. Stojković végül túlélte a támadást. A vele sétáló társát a bérgyilkos nem bántotta, így a spanyol rendőrök azonnal azt feltételezték, hogy a célpont csak Stojković volt. A helyi nyomozók azzal is tisztában vannak, hogy a maffiózó megölésére a parancsot annak a délszláv klánnak a vezetői adhatták ki, akikkel Stojković konfliktusba került. Külföldi sajtóértesülések szerint ugyanez a csoport bízta meg Dért azzal, hogy likvidálja Szarajevóban Stojković barátját és üzlettársát, Alan Kozárt. A bosnyák rendőrök azonban ezt megelőzően, a barcelonai merénylet után három héttel, 2017 szeptemberében lecsaptak Dérre és egy társára. A boszniai börtönből Dér végül hét hónap után kisétálhatott, majd „véres utazásba” kezdett Európában és likvidálta amszterdami, budapesti és belgrádi áldozatát. Mindezek miatt Bécsben tavaly 14 európai ország rendőrei találkoztak, és Dér Csabáról, valamint a szerb drogmaffia elleni nyomozásokról egyeztettek és  vizsgálják azokat az alvilági leszámolásokat, melyeket ugyancsak a Dérre jellemző gátlástalansággal követtek el az elmúlt években Európában. (Forrás: PestiSrácok)

Hasonló bejegyzések