Kiemelt Világunk 

Ami Szerbiában elképzelhetetlen: Elegük van a hazudozásból, egymás után mondanak fel az iráni közmédia bemondói

Az iráni közmédia két bemondója mondott fel a napokban, míg egy harmadik most számolt be arról, hogy nemrég otthagyta a munkahelyét, mert elege lett abból, hogy 13 éven át hazudott a tévében.

Gelare Jabbari az Instagramon kért bocsánatot, és azt írta, hogy

„nagyon nehéz volt elhinnem, hogy a mieinket gyilkolták meg”.

Mint írta, elnézést kér mindenkitől azért, mert 13 éven át mondott hazugságokat. Zahra Khatami és Saba Rad adásban búcsúzott el a nézőiktől. Rad 21 évet dolgozott a médiában, de mint mondta, többet nem fog.

Az újságírók bejelentése csak a jéghegy csúcsát jelenti abban a bizalmi válságban, ami kitört Iránban, miután több napnyi tagadás után kiderült, hogy tényleg az iráni Forradalmi Gárda légvédelmi egységei lőtték le véletlenül az ukrán utasszállítót.

Eközben az is kiderült, hogy Donald Trump már hét hónappal ezelőtt eldöntötte Kászim Szulejmáni tábornok, az iráni Forradalmi Gárda al-Kudsz nevű egysége vezetőjének likvidálását

– közölte az NBC amerikai televízió meg nem nevezett kormányzati forrásokra hivatkozva.

Az elnöki döntés júniusban született meg, de azzal a feltétellel, hogy végrehajtása előtt Trumpnak még egyszer jóvá kell hagynia azt. A nevük elhallgatását kérő kormányzati források szerint Trump a döntést azt követően hozta meg, hogy júniusban Irán lelőtt egy amerikai drónt – idézi az MTI a televíziót.

(Magyar és külföldi média nyomán, a fotó illusztráció)

Related posts