Kiemelt Szerbia 

Egy piaci árus arcon csapta az őt rángató kommunális rendőrnőt, aki a földön találta magát (+ videó)

Furcsa “bokszmeccs” helyszíne volt a Vidikovac belgrádi település piaca.

Sadija Durmisi (37), aki elmondása szerint piacozással tartja el kilenc családtagját, az egyik kommunális rendőrnő célpontjává vált.

Számos változat látott napvilágot azzal kapcsolatban, vajon a rendőrnő túllépte-e a hatáskörét, mennyire volt agresszív az említett árussal.

Az incidensről készült felvétel alapján úgy tűnik, rendesen rászállt Sadijára, aki megpróbálta elhagyni a piacteret, de a kitartó “fakabát” rángatni kezdte a feltételezhetően nem túl legális árut tartalmazó bőröndjét, mire a szőke cigányasszony ököllel arcon csapta.

A kommunális rendőrnő “kiütéses vereséget szenvedett”,

kórházba kellett szállítáni, de nem szenvedett komolyabb sérüléseket.

Ennek az éremnek is két oldala van: egyrészt az erőszak egy formája sem támogatandó, másrészt nem árt figyelembe venni, hogy Szerbiában a szegénység akkora méreteket öltött, hogy sajnos egyre többen (nem csak romák, mint amilyen a szóban forgó asszony) az utcán kénytelenek árulni szerény portékájukat.  

A közösségi hálón Sadiját

hősként ünneplik, “mert szembeszállt a közutálatnak örvendő, a polgárok szociális problémáira érzéketlen kommunális rendőrséggel, amely zömében haladó pártkatonákból áll”.

A rendőrök megtalálták és letartóztatták a “jobbegyenest odaverő” asszonyt, de már ki is engedték az előzetesből.

Az érvényben levő szerbiai törvények szerint akár 2-8 évig tartó szabadságvesztéssel is sújtható, de nem lenne meglepő, ha a nyilvánosság ekkora szimpátiája mellett mégis megúszná az esetet.

(Szerb média nyomán, fotó: espreso.rs)

Hasonló bejegyzések