Délvidék Kiemelt 

Minden délvidéki nemzetiséget egyformán nyomasztanak az illegális migránsok

Ismét egyre több illegális migráns próbál bejutni Magyarországra. Mivel a védelem erős, így a bevándorlók feltorlódnak a Délvidéken.

Ugyan eddig nem támadtak meg senkit, de a biztonságérzetet így erősen rombolják a csapatokban közlekedő húszon éves férfiak. Mint a helyiek fogalmaznak, egyáltalán nem megnyugtató úgy élni, hogy éjjelente nagy csapatokban közlekednek, tábortüzet raknak a parkokban, eldobálják a szemetet és lelaknak mindent, amit érnek. A hivatalos statisztikák szerint negyvenezer bevándorló van Szerbiában — a valóságban azonban ennek a többszöröséről beszélhetünk…

Magyarkanizsa északi határszélén kezdődik az az állami tulajdonban lévő erdő, ahol a migránsok egy része húzza meg magát. Innen járnak be a településre - ki csak céltalanul lófrálni, ki élelemért, vízért.

Magyarkanizsa északi határszélén kezdődik az az állami tulajdonban lévő erdő, ahol a migránsok egy része húzza meg magát. Innen járnak be a településre – ki csak céltalanul lófrálni, ki élelemért, vízért.

Az illegális bevándorlók előszeretettel álldogálnak-gyülekeznek az alapfokú oktatási- és közintézmények közelében. A lakosok gyermekeiket csoportosan hozzák viszik, s igyekeznek nem tudomást venni a jövevényekről.

Az illegális bevándorlók előszeretettel álldogálnak-gyülekeznek az alapfokú oktatási- és közintézmények közelében. A lakosok gyermekeiket csoportosan hozzák viszik, s igyekeznek nem tudomást venni a jövevényekről.

A java részt huszonéves magányos férfiak éjjel csapatostul közlekednek a délvidéki település utcáin, s keresik azokat az elhagyatott — vagy annak tűnő — ingatlanokat, ahová bemehetnek. Ebbéli törekvéseikben gyakorta az sem zavarja őket, hogy a ház egy része esetleg lakott. Az önkormányzat évente több millió dinárt költ az elhagyatott objektumok fizikai lezárására.

A hajdan szebb napokat látott vasútállomást sem kímélték a bevándorlók. A szobákban ahol lehetett feltépték a padlót, tüzet raktak a helységekben majd az ajándékba kapott ruhák nagy részét több köbméter szeméttel egyetemben hátra hagyva álltak odább. Az önkormányzat többször lezárta az objektumot -- mindhiába. A közelmúltban masszív rácsokat szereltek fel és hozzáfogtak a piszok és hulladékok eltakarításához.

A hajdan szebb napokat látott vasútállomást sem kímélték a bevándorlók. A szobákban ahol lehetett feltépték a padlót, tüzet raktak a helységekben majd az ajándékba kapott ruhák nagy részét több köbméter szeméttel egyetemben hátra hagyva álltak odább. Az önkormányzat többször lezárta az objektumot — mindhiába. A közelmúltban masszív rácsokat szereltek fel és hozzáfogtak a piszok és hulladékok eltakarításához.

Bár akadnak köztük gyerekek és nők is az érkező csoportokban, nem ez a jellemző látvány. A csapatok döntő többsége magányos, huszonéves életerős férfi.

Bár akadnak köztük gyerekek és nők is az érkező csoportokban, nem ez a jellemző látvány. A csapatok döntő többsége magányos, huszonéves életerős férfi.

A helyi szlengben csak polgároknak hívott férfiak a legmodernebb telefonokkal vannak felszerelve, s szemmel láthatóan a pénzben sem szenvednek semmiféle hiányt. Azt, hogy kikkel egyeztetnek szinte megállás nélkül, természetesen nem árulják el.

A helyi szlengben csak “polgároknak” hívott férfiak a legmodernebb telefonokkal vannak felszerelve, s szemmel láthatóan a pénzben sem szenvednek semmiféle hiányt. Azt, hogy kikkel egyeztetnek szinte megállás nélkül, természetesen nem árulják el.

Szinte mindenki elhagyta az okmányait, elüldözött szír és január elsején született - továbbá  pék, rosszabb esetben fizikai munkás.

Szinte mindenki elhagyta az okmányait, elüldözött szír és január elsején született – továbbá  pék, rosszabb esetben fizikai munkás.

Szó szerint minden szükségletüket az utcán végzik el…

Az úgynevezett “délvidéki rengeteg” széle. A távolban a helyi erdész lakása sejlik föl. A kerítés mögött lévő kutyák távol tartják a betolakodókat.

Vajon mit akartak, hogy képzelték a jövőt? (Embercsempészek és ügyfeleik lekapcsolása a szerb-magyar határtól alig ötszáz méterre.)

Vajon mit akartak, hogy képzelték a jövőt? (Embercsempészek és “ügyfeleik” lekapcsolása a szerb-magyar határtól alig ötszáz méterre.)

Valakinek valahol megálljt kell parancsolnia az áradatnak…

Forrás: Magyar Hírlap

Katona László képriportja
Szöveg: Lázin Miklós András

Hasonló bejegyzések