Kiemelt Szerbia 

Egy kis pofon Szijjártóéknak is: A „kis Szlóbó“ durván megtámadta Várhelyi Olivért

Kellemetlen incidenst okozott Ivica Dačić, a haladó-szocialista-VMSZ-es rezsim külügyminisztere Várhelyi Olivérrel, az európai uniós bővítés- és szomszédságpolitikai biztosával való tegnapi belgrádi találkozása  során – tudatta a Mondo.rs a Blic.rs cikkére hivatkozva.

Mint írják, a beszélgetés teljesen normális hangnemben zajlott, Dačić egyből csak durván nekiment Várhelyinek.

„Nagyon kellemetlen volt Dačić. Azt mondta Várhelyinek, hogy fogalma sincs arról, hogy hol van, és  hogy hallgat, miközben valaki  elrabolja a koszovói szerb kolostorokat, hogy hallgat a védővámokról, amelyeket Pristina kivetett a szerbiai árukra”

 

– nyilatkozta  egy meg nem nevezett forrás, aki jelen volt a találkozáson, majd hozzátette, hogy Várhelyi erre azt válaszolta, hogy ő az egyetlen uniós biztos, aki szót emelt a koszovói védővámok ellen, elítélte azt, ami Montenegróban történik, továbbá, hogy Szerbia az első ország, amelyet meglátogatott az új módszertan bevezetését után, és, hogy  azért van Belgrádban, hogy segítsen Szerbiának.

Ezután Várhelyi kikapcsolta a mikrofont, kezet fogott Ana Brnabićtyal, majd  elhagyta az épületet.

“Szerbiának két külügyminisztere van, egyiket Szijjártó Péternek hívják” | Délhír Portál

Az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának keddi ülésén a délvidéki magyarság helyzete és ügyei is többször szóba kerültek. Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter a bizottság előtti éves meghallgatásán kiemelte: a magyar nemzeti közösségek helyzete a Kárpát-medencében általánosságban véve jobb, mint öt éve volt, de még sok megoldásra váró kérdés van.

Related posts