Kiemelt Szerbia 

„Nem kétséges, ki fogja megnyerni a szerbiai választásokat, a kis pártok a parlament dekorációja lesznek!”

Mint azt már közöltük, a szerb képviselőház elfogadta a haladók által benyújtott, a köztársasági és a helyi önkormányzati képviselők megválasztásáról szóló törvénymódosítást, amely ötről három százalékra csökkenti a választási küszöböt.

Danica Vučenić újságírónő az N1 hírtelevízió Új Nap című műsorának nyilatkozva ezzel kapcsolatban egyebek között elmondta, hogy

„tudjuk, ki győz majd a parlamenti választásokon, a befutó kisebb pártok csak díszként szolgálnak majd a képviselőházban.”

Vučenić emellett értelmetlennek tartja az „Egy az ötmillióból” ellenzéki csoport váratlan döntését a választásokon való részvételükről, mint mondta „valószínűleg ők maguk sincsenek tisztában miért határoztak így”. Emlékeztetett, hogy az „Egy az ötmillióból” kilenc hónapig a bojkott mellett tüntetett.

Emlékeztetőül:

Az „Egy az ötmillióból” egyesület a választási bojkott egyik legnagyobb szószólója volt, de mégis úgy döntött, hogy részt vesz a választásokon,

a demonstrációk szervezésének jogát pedig átadja a Szövetség Szerbiáért ellenzéki tömörülésnek.

Ezt azzal indokolják, hogy a Modern Szerbia Pártja és az Új Párt felrúgta az ellenzék által aláírt „Megállapodás a néppel” nevű dokumentumba foglalt alapelveket, amelyek közé tartozik a választási bojkott vállalása is.

(N1 hírtelevízió nyomán)

Hasonló bejegyzések