Kiemelt Szerbia 

“A Szerb Haladó Párt vezetősége áll a migránscsempészet mögött?”

“Felelősségem teljes tudatában állítom, hogy a migránscsempészet mögött a Szerb Haladó Párt vezetősége áll, amivel a belügyminisztérium nagyon is tisztában van.”

Ezt Boško Obradović, az Oltárajtó elnöke és a Szövetség Szerbiáért ellenzéki tömörülés egyik vezetője jelentette ki.

Szerinte “egyes haladó csúcskáderek az említett biznisznek köszönhetően jelentős mértékben növelték vagyonukat.”

Hozzáfűzte: úgy érzi, ez a jelenség megköveteli, hogy feltegye a belügyminisztérium vezetőinek és a határőr-igazgatóságnak a következő kérdéseket:

“Vajon igaz-e, hogy manapság a kábítószer-kereskedelem után Szerbiában az ember-, illetve migránscsempészet a második leggyakoribb bűnözési forma?”

“Megfelel-e a valóságnak az az adat, hogy csak a 2015. év január-novemberi időszakában az ország területén 358 885 illegális bevándorló tartózkodott?”

“Pontos-e az az információ, miszerint csak 2016-ban 604 személy ellen 349 feljelentést tettek, akiket azzal gyanúsítanak, hogy 386 esetben követték el a migránscsempészet bűncselekményét?”

“Igaz-e, hogy csak 2017-ben közel száz akció során 114 migránscsempészt fogtak el? Ha igen, miért nem jelent meg egy médiumban sem az erről szóló hír? Csak nem azért, mert az elkövetők esetleg közel állnak a Szerb Haladó Párthoz?”

“Mennyit keresett a Szerb Haladó Párt az elmúlt nyolc évben a migránsokat Preševótól Szabadkáig szállító szervezett buszjáratok által?”

“Ki tiltotta meg a közlekedési rendőrségnek, hogy megállítsa és ellenőrizze a migránsokat szállító lazarevaci Lastra kft. buszait?”

“Vajon az egész folyamat mögött a belügyminiszter kabinetje áll?”

Kár, hogy ezeket a kérdéseket nem a VMSZ tette fel.

(direktno.rs nyomán) 

Képünk illusztráció

Hasonló bejegyzések