Délvidék Kiemelt 

P. B. ellentmondásai: Sok a migráns Délvidéken, de a magyarjainknak haszna származik a (migránspárti) haladókból

Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági képviselője az N1 televíziónak nyilatkozva kiemelte, hogy pártja elégedett a Szerb Haladó Párttal való koalíciós együttműködéssel.

Mint utalt rá, az áprilisi választások után újra szövetségre lépnek, vagyis e téren semmi sem változik.

Ifjabb Pásztor úgy véli, a VMSZ-haladó koalícióból haszna származik az egész délvidéki magyarságnak.

Amikor a haladókról áradozik, mindig megfeledkezik arról a tényről, hogy Aleksandar Vučić az egyik kulcsfontosságú tényező, konkrétan: propagandaminiszter volt a miloševići rezsim népirtó gépezetében, amely a délvidéki magyarságnak is mérhetetlen szenvedést okozott: magyar fiatalokat hurcolt a frontra és rengeteg magyar családot kergetett emigrációba.

De ha már úgy van vele, hogy a (közel)múltat nem kell firtatni, figyelembe vehetné a mostani gazdasági genocídiumot, amelyet Vučićék a szerbiai lakosság és vele együtt a délvidéki magyarság ellen hajtanak végre.

Nemzettársaink most nem a háború, hanem a mélyülő nyomor elől menekülnek, vándorolnak ki nyugati országokba.

Vagy lehet, hogy Pásztor jr. párhuzamos világban él? (Alighanem ritkán hagyja el az úgynevezett Magyar Házat és a szerb parlamentet.)

Az interjú folytatásában a migrációs válságra is kitért. Kihangsúlyozta, hogy a törökkanizsai, magyarkanizsai és szabadkai községben (megfeledkezett Sidről és Zomborról) túl sok a migráns, akik olykor nemcsak a megüresedett, hanem a lakott házakba is betérnek, gyakran komoly kárt okozva. Felszólította a rendőrséget, hogy erélyesebben lépjen fel a migránsokkal szemben.

Ebben persze igaza van, csakhogy megfeledkezik arról a tényről, hogy

a VMSZ imádott koalíciós partnere hozta a nyakunkra az illegális bevándorlókat.

Maga Vučić mondta, hogy Szerbiában (miközben a jelek szerint főleg Délvidékre gondolhatott) pár évtized múlva kiegyenlítődik az itteni polgárok és a jövevények száma, valamint hogy a migránsok által sikerül megoldani a kedvezőtlen népszaporulat és a munkaerőhiány kérdését.

Ennek tükrében feltehetnénk ifj. Pásztornak a kérdést: tényleg annyira jó a délvidéki magyarok számára a Vučić-rezsim?

Egyébként az N1 televízió (amely az összes jó tulajdonsága mellett sajnos elég migránspárti) arra próbálta “rávezetni” a vendéget, hogy azért talán még sincs olyan sok migráns, amire ifj. Pásztor azt mondta, hogy pár hete valóban többen voltak. Tényleg?

Ifj. Pásztor továbbá megdicsérte a 3 százalékos parlamenti küszöb bevezetését, amely szerinte mindenkinek használ, csak a jóságos haladóknak árt.

Arról megfeledkezett, hogy ily módon simán bejutnak a parlamentbe Vučićék szélsőnacionalista szatellitjei: a Szerb Radikális Párt, a Szerb Jobboldal, a Fogadalmárok stb. Vagy a VMSZ szerint ők is jót tesznek majd az itteni magyarságnak?

Azt is megtudtuk ifj. Pásztortól, hogy a VMSZ köztársasági és tartományi szinten önállóan vesz részt a választásokon, viszont helyi szinten mérlegeli a közös indulást más magyar pártokkal. Nem valószínű, hogy a már régen beolvasztott VMDP-re gondolt. Akkor kire? A Magyar Mozgalomra? A VMDK-ra?

Hasonló bejegyzések