Délvidék Kiemelt 

Két szerb embercsempészt fogtak el 24 óra alatt

Mindkét sofőr nyolc migránst szállított az autóban.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei – négy megyére kiterjedő akció keretében – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály információi alapján ellenőriztek egy szerb honosságú, Opel Astra típusú személygépkocsit csütörtök reggel. Az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Győr külterületén megállított járműben a sofőrön kívül további nyolc – magát szír állampolgárnak valló – férfi utazott.

A gépkocsi utasai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a szerb sofőrrel együtt elfogták, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították őket.

A rendőrök egy másik szerb sofőrt is elfogtak Győr térségében, aki a gyanú szerint szintén nyolc illegális migránst akart Ausztriába juttatni. A szerda délután ellenőrzött autó utasai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a sofőrrel együtt elfogták, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították őket.

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A szerb sofőrök elszámoltatása folyamatban van – írja honlapján a rendőrség.

Forrás: kisalfold.hu

Hasonló bejegyzések