Délvidék Kiemelt 

Közelegnek a választások – Vajon lesz új Prosperitati pályázat?

Mint ahogy a tavasz közeledtével a földből előbújnak a hóvirágok úgy szinte törvényszerű az is, hogy ha a délvidéki magyaroknak az urnához kell járulnia, akkor a Prosperitati Alapítvány is pályázatot, vagy épp győzteseket hirdet.

A Proseritati Alapítvány pályázatainak bemutatókörútja több alkalommal is “véletlenül” egybeesett a különböző kampány időszakokkal. Így pedig sokszor a Vajdasági Magyar Szövetség politikusai és az alapítvány egyszerre haknizta végig a településeket, tájékoztatva a délvidéki polgárokat a pályázati lehetőségekről, illetve emlékeztetve, hogy “kinek is kell köszönetet mondani” a magyar adófizetők pénzéért.
Ha pedig nem kampányidőszakban írták ki az új pályázatokat, akkor pedig választások idejére időzítették az eredményhirdetést, ahová több száz embert összecsődíttetek, hogy előbb politikai beszédeket hallgassanak, majd pedig esetenként órákon át tolonghassanak a szerződés aláíráshoz (ezt a részt rendszerint a politikusok már nem szokták megvárni). Könnyen lehet ezúttal is hasonlót fogunk majd tapasztalni a választások napja közeledtével.
Szerbiában ugyanis hamarosan önkormányzati, tartományi és köztársasági választások lesznek, ám egyenlőre még nem tudni, hogy ez az esemény kéz a kézben jár e majd egy újabb pályázati körrel vagy most a Seb-Agrár miatt kialakult kifizetési botrány miatt és az erősen megingott szavahihetőség miatt nem kockáztatnak egy újabb botrányt. Hiszen kinek hiányoznak a kellemetlen kérdések az esetleges bemutató körútnak álcázott kampány rendezvényeken?

Related posts