Kiemelt Világunk 

Éjjel döntött a kormány: Leáll Olaszország

Leállítják a nem létfontosságú termelési tevékenységet Olaszországban – adta hírül szombat éjszaka az MTI.

Olaszországban ezentúl kizárólag a létfontosságú termékek előállítását és szolgáltatások nyújtását fogják biztosítani, nyitva maradnak az élelmiszerüzletek és a gyógyszertárak, de az összes hivatalt bezárják – jelentette be az új típusú koronavírus-fertőzés (Covid-19) miatti óvintézkedések újabb szigorítását Giuseppe Conte olasz kormányfő szombat éjszaka.

Az országos érvényű rendelkezés az összes olyan „nem elsődlegesen szükséges” termelést végző gyárat és üzemet érinti, amelyben az utóbbi hetekben még nem állították le a termelést.

Ez tulajdonképpen az ország ipari-gazdasági motorjának tartott észak-olaszországi térség teljes megbénítását jelenti.

Létfontosságú tevékenységnek számít az élelmiszer- és a gyógyszeripar, a mezőgazdaság, a halászat, valamint az információszolgáltatás is.

 Az olasz polgári védelem adatai szerint szombaton minden eddiginél többen, 793-an haltak meg az új koronavírus miatt, és csaknem ötezerrel emelkedett a diagnosztizált fertőzöttek száma.

A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma az utóbbi egy hónap alatt 53 571-re emelkedett. A jelenleg beteg 42 681 személyből több mint húszezer szorul kórházi kezelésre, hét százalékuk van intenzív osztályon – írta az MTI.

Related posts