Kiemelt Világunk 

Meghalt egy pap, miután lélegeztetőgépét egy fiatalabb betegnek adta

Hihetetlen önzetlenségről, Isten és a felebarát iránti szeretetről tett tanúbizonyságot egy koronavírusban  elhunyt olasz római katolikus pap.

Giuseppe Berardelli atya az észak-olaszországi Casnigo település plébánosa volt, koronavírussal fertőződött. Mivel más betegségei voltak, kifejezetten veszélyeztetett volt, a helyi hívők szereztek neki egy lélegeztetőkészüléket. A koronavírus által leginkább sújtott Bergamo megyében az egészségügyi intézmények jelenleg ugyanis híján vannak ennek az eszköznek.

Giuseppe atya a bergamói Lovere kórházban feküdt, amikor meghallotta, hogy behoztak egy fiatalabb beteget, aki a koronavírus-fertőzés miatt légzési nehézségekkel küzd, kijelentette, hogy átengedi a saját lélegeztetőgépet a fiatalabb részére.

Giuseppe atya nem sokkal később elhunyt, amikor koporsóját a casignói temetőbe vitték a település lakói az ablakból tapsolták meg az önzetlen hőst.

Olaszországban eddig 60-ra tehető a koronavírusban elhunyt papok száma, akik a kórházakban segítenek a betegeken. Bergamo püspöke egyúttal engedélyezte, hogy az orvosok is áldást adhassanak a haldoklóknak.

„A jó harcot megharcoltam, a pályát végigfutottam, hitemet megtartottam. Készen vár az igazság győzelmi koszorúja, amelyet azon a napon megad nekem az Úr, az igazságos bíró, de nemcsak nekem, hanem mindenkinek, aki örömmel várja eljövetelét.” (2 Tim 4,7-8)

 

„Senki sem szeret jobban, mint az, aki életét adja barátaiért.” (Jn 15,13)

(Metro.co.uk, szmo nyomán)

Hasonló bejegyzések