Egyéb Kiemelt 

Fontos változás a Facebook Messengerben: korlátozzák az üzenettovábbítást

A Messenger nem örök és állandó, a Facebook folyamatosan változtat rajta. Legutóbb az álinformációk rohamos terjedésének megakadályozására léptettek életbe egy korlátozó funkciót.

Új funkciót fejlesztenek a Facebooknál, és a cél, hogy korlátozzák az álinformációk terjedését/terjesztését. Az új funkció bevezetése után maximum öt embernek lehet majd továbbítani egy üzenetet. Jane Manchum Wong demonstrálta is a lehetőséget a Twitteren: megpróbált továbbítani egy tesztüzenetet többeknek is, azonban amikor a szám meghaladta az ötöt, akkor megjelent egy szöveg, ami szerint nem lehet továbbítani ötnél több beszélgetésbe az üzenetet.

A Facebook már 2018-ban hozzáadott egy hasonló funkciót a WhatsApphoz.

A továbbítási korlát bevezetésével nemcsak a téves információk csökkentésére törekszenek, hanem így ritkítanák a levélszemetet is. A probléma mindig is létezett, azonban a koronavírus-járvány jelenlegi helyzete külön is rávilágít az ilyen korlátozás szükségességére. Mint említettük, egyelőre fejlesztési fázisról van szó, azaz egy kis időbe beletelik, hogy valóban megjelenjen ez a korlátozás a Messengert használóknál.

Related posts