Délvidék Kiemelt 

Hatvan szerbiai állampolgár érkezett külföldről a szabadkai karanténba; panaszkodnak a feltételekre

A szabadkai befogadóközpontot karanténná alakították át. A migránsokat pedig (állítólag) más városokba szállították.

A kormány korábban bejelentette, hogy a szabadkai karanténba a külföldről Szerbiába érkező szerbiai állampolgárokat helyezik el.

Ez most meg is történt.

Párizsból érkezett 16 szerbiai személyt szállásoltak el ezen a helyen.

Huszonnyolc napos karanténra köteleztek őket.

Tudniuk kellett, hogy ez vár rájuk.

Érthetetlen, miért indultak útnak, hiszen Franciaország a koronavírussal meglehetősen sújtott területnek számít. Nem lehet tudni, hogy vendégmunkásokról vagy turistákról van-e szó.

Logikus, hogy a szerb hatóságok nem enegedhetik be csak úgy a potenciális veszélyt jelentő utasokat.

A szabadkai karantén viszont egyáltalán nem nyerte el a Párizsból érkezők tetszését. Panaszkodnak a fűtésre, meg arra, hogy reggelire pástétomot kapnak stb. Azt állítják, a párizsi repülőtéren jobbak voltak a feltételek.

Kicsit furcsa, hogy a karantént amolyan szállodának képzelték el. Nem hivatalos információk szerint végül “kikönyörögték” maguknak, hogy a szabadkaiból egy belgrádi karanténba szállítsák őket.

Számunkra azonban a kérdések kérdése:

miért kellett a migránsok után a szabadkaiak nyákába varrni a külfödről Szerbiába “menekülő”, felelőtlen szerbiai állampolgárokat, akik potenciális koronavírus-hordozók?

Minden problémás csoportnak épp itt kell kikötnie?

Ezt a kérdést akár a VMSZ-nek is fel lehetne tenni, amely – ahelyett, hogy a portálunk ellen áskálódna – végre odaszólhatna a haladó partnereinek, kicsit szálljanak le Szabadkáról, mert az itteni lakosságnak elege van abból, hogy valaki mindig veszélyzteti a biztonságérzetét.

(Alapinformáció: szerb média, fotó: beta.rs)    

Hasonló bejegyzések