Délvidék Kiemelt 

Az Egészségügyi Világszervezet nem ajánlja a VMSZ-es „védőmaszkokat“

Annak ellenére, hogy Szerbiában hatályban van a rendkívüli állapot és a pártok hivatalosan felfüggesztették kampánytevékenységeiket, a szerbiai rezsimpártok teljes gőzzel tovább kampányolnak, még a koronavírust is felhasználva politikai célokra. Mint az elvárható volt, a Szerb Haladó Párt mellett a VMSZ is politikai pontszerzésre/választási marketingre (is) használja fel jótékonysági (?) akcióit.

Az idős emberek, a rászorulók  megsegítése mindenképpen nemes dolog, keresztény hitünk egyik legfőbb erénye a felebaráti szeretet, amely megköveteli tőlünk a gyengék, az idősek, a szegények, a rászorulók védelmét és megsegítését. Ahogy Ferenc pápa mondta, „a keresztények örömmel tartsanak bűnbánatot, legyenek nagylelkűek a rászorulókkal, DE NE VERJÉK EZT NAGYDOBRA. Rejtve forduljanak az Atyához, anélkül, hogy azt várnák, hogy mások megcsodálják őket“. Valóban nem illik nagy dobra verni, ha segítettünk, ajándékoztunk idős embereknek, szegénynek, vagy betegnek. Az igazi becsületes jótékonykodó igyekszik névtelen maradni. Ezekben a napokban is, hála Istennek, világszerte nagyon sok névtelen segítő tevékenykedik. Azonban a jótékonykodásnak is lehet  árnyoldala, amikor visszaélnek vele.

Hogy Szerbiában jelenleg is kampány zajlik, mit sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az utóbbi napokban a Facebookon naponta többször is botolhatunk azokba a jelentős összegekbe került hirdetésekbe, amelyeket a VMSZ-es főkáderek adnak posztjaikra. A propaganda-anyagok gyártási költsége nem ismert, mint ahogy az sem, ki pontosan mennyit fizetett egy-egy tuti nem olcsó hirdetésért, hogy legalább pár tízezren lássák öntömjénző felvételeiket, hogy csodálják, ahogyan – és erre külön hangsúlyt fektetnek – „a VMSZ önkentesei segítik az időseket“, persze a Pannon RTV kamerái előtt. Az egyik videójukkal azonban – feltehetőleg tájékozatlanságuk miatt – hatalmas öngólt rúgtak.

 

Eközben a Kertváros HK területén…

Ugyanis Kovács Elvira, a VMSZ alelnöke vasárnap a hivatalos Facebook-oldalán jelentkezett egy videóval, amelyben elmondta, hogy a VMSZ Női Fórumának koordinálásával védőmaszkokat varrnak, amelyek alapkellékként szolgálhatnak a koronavírus terjedésének megfékezésére, s hogy a maszkokat többször lehet használni, mosással, szárítással, vasalással sterilizálhatók.  A VMSZ politikusa kedden újabb videóval jelentkezett. Ebben a videóban Kovács elmondta, hogy a VMSZ-es aktivisták az igényelt élelmiszer és gyógyszerek mellé maszkot is adnak a nyugdíjasoknak, s hogy már százas nagyságrendben sikerült kiosztani belőlük. Szavai szerint mivel „óriási az igény“, ezért szükség van alapanyagokra – pamutvászonra és ruhagumira. Mindkét videóra természetesen hirdetés ment.

Csakhogy a VMSZ-es „maszkokkal“ egy óriási nagy gond van: az égvilágon semmit sem érnek a SARS-CoV-2 koronavírus, avagy COVID-19 járvány ellen.

Az ilyen „védőmaszkok“ csak farsangra valók,

a koronavírussal szemben teljesen hatástalanok

Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO szerint ugyanis nem hatásosak a textilből készült maszkok a koronavírus ellen.

 „Textilből (pamut vagy géz) készült maszkok használatát semmilyen körülmények között nem ajánljuk”

 

– olvasható a globális egészségüggyel foglalkozó fő hatóság hivatalos ajánlásában (lásd ITT).

Semmilyen körülmények között nem ajánlják

Az Egészségügyi Világszervezet a FFP2 besorolású részecskeszűrő maszkot ajánlja, és ezt is csak a valamilyen tünetekkel rendelkezők, illetve a betegekkel foglakozó egészségügyi dolgozók számára.

Nagyon könnyű hamis biztonságérzetbe ringatnunk magunkat

hatástalan és komolytalan házibarkács-védelemmel. Ez meg kinek jó?

 

Hasonló bejegyzések