Kiemelt Szerbia 

Éhségsztrájkot terveznek a belgrádi ideiglenes kórházban elhelyezett koronavírusos páciensek

Az N1 hírcsatorna információi szerint azok a személyek, akiknek pozitív lett a koronavírus tesztje, és akiket ez miatt a Belgrádi Vásár 1-es csarnokában kialakított ideiglenes kórházban helyeztek el, éhségsztrájkba kezdenek, amennyiben nem kapnak lehetőséget újbóli tesztelésre.

A tervek szerint holnap veszi kezdetét az éhségsztrájk, mivel –  többek között – a páciensek vasárnap óta semmilyen információval nem rendelkeznek a tesztelésekkel kapcsolatban, a teszteredményekre, illetve az új tesztelésekre meg legalább tíz napja várakoznak.

„Božidar Ljubić, a felelős epidemiológus tagadja a felelősségét, és nem akar beszélni a betegekkel, ezért nem találunk más módszert az újbóli tesztelés elvégzésére. Ezenkívül egy szót sem szóltak a korábban elvégzett tesztek eredményeiről, se nem kaptuk meg azokat írásban”

 

– írták a páciensek a médiumokhoz intézett felhívásukban.

Mint rámutattak, idős emberek is vannak a Belgrádi Vásár csarnokában kialakított ideiglenes kórházban, továbbá vannak krónikus betegek, valamint  egy gyermek is. Mint írják,  az ideiglenes kórházban megteremtett feltételek nem a legmegfelelőbbek a gyógyulásukhoz.

„Mindazonáltal, hogy ez egy ideiglenes kórház, nincsen betegnyilvántartás, de megfelelő terápia sem. Másrészt, sok embernek nincs semmilyen tünete”

 

– tették hozzá.

A felhívás  végén a páciensek köszönetet mondtak  a kedves kórházi személyzetnek.

Ahogy kihangsúlyozták, a feltételek annyiban javultak, hogy az ideiglenes kórházat a hatóságok ellátták zuhanyzókkal és meleg vízzel.

Hasonló bejegyzések