Délvidék Kiemelt 

Száz eurót „adományoz” Szerbia, de hatezer dinárba kerül egy Covid-teszt

A Vajdasági Közegészségügyi Intézet és az újvidéki Egészségház megkezdte a szerbiai és külföldi állampolgárok részére a koronavírus-tesztelést.

A tesztelést személyes kérésre végzik, ezért annak ára 6000 dinár, az eredmény a tanúsítvány kiadásának dátumától érvényes.

A polgárok az eredményeket ott vehetik át, ahol a tesztelést is végezték.

A tesztelésért nem kell fizetniük a kiskorú szerbiai állampolgároknak, az egyetemistáknak és a szomszédos országok, valamint Szlovénia azon szerb nemzetiségű egyetemistáinak, akik Szerbiában folytatják tanulmányaikat.

Azok a szerbiai állampolgárok viszont, akik külföldre utaznak, illetve a külföldi állampolgárok, akik Szerbiában tartózkodnak, de el akarják hagyni az országot, ezenfelül azon is szerbiai állampolgárok, akik negatív RT-PCR teszt nélkül léptek be Szerbiába és 14 napos hatósági házi karanténba helyezték őket, de szeretnék lerövidíteni ezt az időt, kénytelenek lesznek a 6000 dinárt kifizetni ezért a tesztért.

A szerb kormánynak így valószínűleg nem lesz nehéz kompenzálni a 100 euró „segélyt”, amelyet az ország polgárainak ad (talán).

(Szerb média nyomán)

Hasonló bejegyzések