Délvidék Kiemelt 

️Dér Heni Trianonról: “Június 4.-e a legfontosabb ünnep(!) kell hogy legyen” – VIDEÓ

A 100 éves Trianoni tragédia kapcsán számos híres embert és politikust kérdeztek meg arról, hogy nekik mit jelent az elcsatolás emléke és az annak kapcsán megszületett nemzeti összetartozás napja.

A kérdést Dér Heni csantavéri előadóművész is megválaszolta. “Június 4.-e nagyon sokunk számára az egyik legfontosabb ünnepnek(!) kell hogy legyen.”

A VIDEÓ IDE KATTINTVA NÉZHETŐ MEG 

Neked mit jelent a nemzeti összetartozás? 🇭🇺️
Kérdésünkre Dér Heni előadóművész válaszol 🇭🇺️

Közzétette: Külhoni Magyarok – 2020. május 19., kedd

Dér Heni egyébként politológus végzettséggel is bír és tagja is a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fórumának, ahová azután lépett be, hogy már évek óta Magyarországon élt.

Így az énekesnő szavai összecsengnek azzal a politikával, amit a választott pártja is képvisel, amikor azok kiemelt vajdasági ünnepnappá tették Délvidék elcsatolásának napját, illetve a szerb csapatok magyar szabadságharc elleni felkelésének napját és az 1848-ban a délvidéki magyar településekre törő szerb csapatok hadi zászlaját hivatalos lobogóvá szavazták.

Természetesen az énekesnő sosem felejtette el honnan jött és rendszeresen felemeli a szavát a határon túli magyarságért. Identitásának fontosságát jelzi az a tetoválása, is amelyet az alkarján visel, hiszen az is a származására utal, igaz nem a magyar Délvidék, vagy Vajdaság szavat varrata egy életre a bőre alá, hanem cirillül a Vojvodina szót.

Úgy látszik a tetoválás idejére már  megértette, hogy a közértben miért nem szólalhatott meg annak idején magyarul.

Számunkra, Délvidéken vagy a világ bármely pontján élő jóérzésű magyaroknak azonban továbbra sem ünnep június 4-e, hanem nemzetünk legnagyobb sorstragédiája és gyásznapja.

Hasonló bejegyzések