Délvidék Kiemelt 

Halálosan megfenyegette az EPS belső ellenőrét a verbászi kalauzból lett haladó fejes?

Az újvidéki ügyészség vizsgálatot indított Igor Bečić ismert haladó párti káderrel és a szerb parlament “biztonsági szolgálatokért felelős bizottságának” elnökével szemben.

Azzal gyanúsítják, hogy veszélyeztette N. P., a Szerbiai Villanygazdaság (EPS) belső ellenőrzési szektora újvidéki koordinátorának biztonságát.

Az elmúlt időszakban kiderült, hogy a vállalat mintegy száz dolgozója folyamatosan kerüli a munkát, anélkül, hogy bármilyen szankcióban részesülnének.

N. P. egyebek között

megállapította, hogy az EPS újvidéki részlegének két alkalmazottja egyáltalán nem jár a munkahelyére, de rendszeresen felveszik a fizetésüket.

Miután jobban utánanézett a státuszuknak, kiderítette, hogy ennek a két személynek a munkahelye voltaképpen kitalált, azaz fiktív. 

Ezek után behívatta a szóban forgó problémás személyeket, akik azonban pimasz magatartást tanúsítottak vele szemben. Az ügyet jelentette a feletteseinek, de nem történt semmi.

Kollégai figyelmeztették, hogy mindkét ominózus személy közeli kapcsolatban áll Igor Bečić verbászi (kalauzból lett) haladó káderrel: egyikük a rokona, a másik pedig a szeretője.

Végül N. P.-t – két kollégájával együtt, akik szintén a munkakerülők leleplezésén dolgoztak – behívatta az egyik belgrádi fejes. Közölte velük, hogy Bečić ötször felhívta őt telefonon azt követelve, hogy hagyják békén az övéit.

Ezt követően N. P. egyik kölléganője elújságolta: Bečić rajta keresztül üzent N. P.-nek,

szálljon le a két említett “dolgozóról”, mert ellenkező esetben “elnyeli a sötétség”.

Az ellenőr állítása szerint azóta folyamatosan zaklatják, követik, fenyegetik.

N. P. emiatt úgy döntött, feljelenti Bečićet, amit február 14-én meg is tett.

Az ügyészség eljárást indított, de figyelembe véve a haladó “igazságszolgáltatást”, nem valószínű, hogy bármi is változik majd.

(luftika.rs nyomán, fotó: blic.rs)

A képen: Igor Bečić

Hasonló bejegyzések