Kiemelt Világunk 

Szlovéniában ma véget ér a járvány – adminisztratív értelemben is

Május 31-én Szlovéniában „adminisztratív értelemben” is véget ér a koronavírus-járvány – írta a helyi sajtó tegnap.

A szlovén kormány még május közepén – elsőként az Európai Unióban – hivatalosan is kihirdette a járvány végét, vasárnaptól ezt adminisztratív ételemben is megteszi.

Ez annyit jelent, hogy hatályon kívül kerülnek azok a rendelkezések, amelyeket a járvány megfékezésére hozott a kabinet, és az élet visszatérhet a rendes kerékvágásba – írták a lapok az MTI szerint.

Szlovénia március 12-én hirdetett járványhelyzetet. A Covid-19 megbetegedés terjedésének megakadályozására bevezetett szigorú korlátozásokat fokozatosan, április végén és május elején kezdte feloldani.

Milan Krek, a közegészségügyi intézet (NIJZ) igazgatója a sajtónak nyilatkozva úgy vélekedett: azt, hogy adminisztratív értelemben vége a járványnak, „úgy kell fogadni, mint egy álhírt”.

„A vírus közöttünk van, egy második hullám pedig sokkal veszélyesebb lehet” – figyelmeztetett. Ezért továbbra is ajánlott betartani a társadalmi távolságtartás szabályait, ott ahol az lehetséges. Ahol nem, ott viseljenek maszkot, és mossanak gyakran kezet – tette hozzá.

(MTI nyomán)

Hasonló bejegyzések