Kiemelt Szerbia 

Mezt kapott ajándékba a hírhedt Dragan kapitány a Crvena Zvezda vezetőitől

Dragan Džajić, a Crvena Zvezda Labdarúgóklub elnöke  (aki hónapokig ült börtönben sikkasztásért) és Zvezdan Terzić, a belgrádi piros-fehérek (egy ideig Interpol által körözött) főigazgatója egy névre szóló 1-es mezzel meglepték a nemrég szabadult háborús bűnöst, Dragan Vasiljkovićot, ismertebb nevén Dragan kapitányt.

A horvátországi háború idején elkövetett háborús bűncselekményekért jogerősen 13 és fél évre ítélt Vasiljkovićot márciusban helyezték szabadlábra a horvát hatóságok, miután letöltötte börtönbüntetését. Dragan Vasiljković – aki Dragan kapitány néven vált hírhedtté a délszláv háborúk idején – a Vörössapkások parancsnokaként az 1991-95-ös horvátországi háború elején horvát katonák, rendőrök és polgári személyek, valamint külföldi újságírók kiűzésére, megkínzására és megölésére adott parancsokat a közép-horvátországi Glinában és Kninben.

Egy hónapja Vasiljković bejelentette, hogy rajthoz áll a választási megmérettetésen, majd nagy botrányt kavart a rezsimhű médiumokban tett kijelentésével, miszerint kérni fogja Milorad Ulemek Legija és Zvezdan Jovanović (Zoran Đinđić gyilkosainak) feltételes szabadlábra helyezését.

Az elmúlt években Vučić milliókat ítélt oda kedvenc csapatának. Most is sokan politikai játszmát sejtenek a háttérben

Az egész államvezetőség, Vučićtyal az élén „jó hazaérkezést” kívánt Dragan kapitánynak | Délhír Portál

A horvátországi háború idején elkövetett háborús bűncselekményekért jogerősen 13 és fél évre elítélt Dragan Vasiljković, ismertebb nevén Dragan kapitány, akit a horvát hatóságok szombaton szabadlábra helyeztek, a rezsimhű Srpski Telegrafnak elmondta, hogy nagyra értékeli Aleksandar Vučić szerb elnök politikáját.

Hasonló bejegyzések