Délvidék Kiemelt 

Szabadka: Gőzerővel épülnek a lakások a menekültek számára

Közel másfél millió eurónyi értékű befektetés látszik megvalósulni Szabadkán, amely a 90-es évek balkáni háborúinak menekültjeinek biztosít majd otthont.

A projektumot az Európai Bank fedezi, míg az infrastruktúrális felszerelést a helyi haladó önkormányzat állja, 45 millió dináros befektetéssel.

Egy 2400 négyzetméteres objektumról van szó, amely a kiserdei helyi közösségben épül, 44 lakást foglal magába, 32 a menekülteknek számára, 12 pedig a szociálisan veszélyeztetetteknek.

Bogdan Laban haladó városelnök természetesen meglátogatta az építkezést, és büszkén mondta el újságírók előtt, hogy az önkormányzat törekszik a szociális gondokkal küzdők problémáinak megoldására.

Semmi kétség, hogy a választások előtti kampány részeként tekinthetünk erre is, mandátumának során Laban nem igazán mutatott érdeklődést ezen réteg iránt. A helyi magyarság problémáival sem foglakozott egyetlen pillanat erejéig sem.

Sokkal inkább tartotta fontosnak saját karrierje építését, illetve a politikai ellenségeivel való leszámolást. Nem véletlenül kapta a „torokkitépő” gúnynevet”.

Laban egyébként

meg van győződve róla, hogy a haladó párt fölényes győzelmet fog aratni Szabadkán…

(Subotica.com nyomán, fotó: Aleksa Otašević, RTV)

Hasonló bejegyzések