Kiemelt Szerbia 

Utcára vonultak a dühös egyetemisták – Vučić őket tette meg bűnbaknak

„Bezárjuk az összes egyetemista kollégiumot, a kerthelyiséggel nem rendelkező éjszakai klubok és  kávézók két hétig 23 óra és 6 óra között zárva lesznek , a nyilvános összejöveteleket zárt téren 100 főre, míg szabadtéren 500 főre korlátozzuk“ – közölte Aleksandar Vučić szerb önkényuralkodó a szerbiai RTV-én vendégszerepelve. A műsorban – egyebek között – Vučić megismételte „böszmeségét“, miszerint a Novi Pazar-i  kórház jobban felszerelt, mint a németországi kórházak.

Emlékeztetőül, a hivatalos adatok szerint az újonnan fertőzöttek száma június 22-én, hétfőn, egy nappal a köztársasági, tartományi és önkormányzati  választások után hirtelen növekedni kezdett. A kormány és a köztársasági válságtörzs  tagadják, hogy a választásoknak, illetve a több mint 20 ezer  néző  előtt megtartott  Partizan-Crvena zvezda rangadónak, valamint a Partizan-Vojvodina kupadöntőnek köze lenne  a   koronavírus terjedéséhez.

Egy nappal a választások után a Vučić-rajongó Predrag Kon az egyetemistákat tette meg bűnbaknak, amin nem kell meglepődnünk, hiszen főnökének támogatottsága épp  az egyetemisták körében a legalacsonyabb.

FRISSÍTÉS:

Ezekben a percekben utcára vonultak az egyetemisták, miután a haladó rezsim feje a vizsgaidőszak kellős közepén bejelentette, hogy a belgrádi egyetemista kollégiumokat ismét bezárják.


Hasonló bejegyzések