Délvidék Kiemelt 

Óbecsei koporsórobbanás: egymásra hárítják a felelősséget

Ahogy tegnap megírtuk, az óbecsei pravoszláv temetőben bizarr incidens  történt, egy temetésen felrobbant a koporsó, a szerterepülő fadarabkák pedig megsebezték a  71  éves D. A.-t.

A robbanást valószínűleg a műanyagpalackokban levő szárazjég okozta, amelyet a  koporsóba  helyeztek a holttest hűtése céljából.

Stanislav Nešić, az óbecsei Komunalac közvállalat igazgatója  tegnap tagadta, hogy mindez megtörtént. Annak ellenére,  hogy Nešić hazugságnak nevezte a koporsórobbanásról szóló hírt, Slobodan Marjanović, a temetkezési közvállalat munkavezetője a belgrádi Novosti napilapnak nyilatkozva megerősítette, hogy az eset valóban megtörtént, de a felelősséget az elhunyt hozzátartozóira hárította.

„Az elhunyt holtteste előbb a hűtőházban volt, a koporsó időben fel lett ravatalozva a ravatalozóban. Az egyik pillanatban felrobbant a koporsó, amelynek darabkái  megsebezték  az elhunyt egyik rokonát. A palackokat a hozzátartozók hozták magukkal és ők is helyezték be a koporsóba. A palackok zárva voltak, mi szóltunk nekik, hogy csavarják le a kupakokat. Nyilvánvaló, hogy nem így tettek, és történt, ami történt“

 

– mondta Marjanović.

A szerbiai lapok  tegnapi beszámolója szerint a Komunalac dolgozói helyezték a koporsóba a palackokat.

(Fotó:  Goran Srdanov / RAS Srbija)

Hasonló bejegyzések