Kiemelt Szerbia 

Szörnyű! A járványon nyerészkedik az állam

Emberek, íme, ilyen kormányunk  van… Szerettem volna Ausztriába utazni,  elmentem leteszteltetni magam koronavírusra. A hatóságok azt mondták, hogy nekem és a feleségemnek a tesztelés előtt be kell fizetnünk 6000-6000 dinárt az  erre a célra fenntartott bankszámlára. Miután befizettük, egyszerűen hazaküldtek bennünket, azt mondván, hogy többé nem tesztelnek egészséges embereket, a pénzt pedig nem fogják visszatéríteni.

Ezekkel a szavakkal kezdte vallomását  a közép-szerbiai Kušiljevo faluban élő Milan Milosavljević, aki mivel Ausztriába tervezett utazni, le szerette volna magát teszteltetni. Csakhogy mindaddig senki sem mondta neki, hogy nincsenek tesztek, amíg nem fizette be a tesztelés költségeit.

„Annyit mondtak, hogy az Egészségbiztosítási Alap visszafogja téríteni a pénzt. Amikor odamentem, ott azt mondták, hogy semmilyen visszatérítésre nincs lehetőség, és a tesztet sem lehet elvégezni”

 

Ezután  megértette, hogy milyen országban  él. A kormánynak egy különleges üzenetet küldött:

„Nem szégyellitek magatokat, hogy a népet fosztogatjátok? Köszönöm neked Szerbia, köszönöm neked Szerb Haladó Párt!”Hasonló bejegyzések