Délvidék Kiemelt 

A szabadkai haladók vezetősége is koronavírusos?

A szabadkai Slobodan grad nevű  polgári egyesület tegnap közleményt adott ki, amelyben az áll, hogy a Szerb Haladó Párt szabadkai szervezetének vezetőségében többen is megfertőződtek koronavírussal, és hogy ezt politikai és személyes okokból titkolják a szabadkai polgárok elől.

„A Szerb Haladó Párt nem viselkedett becsületesen a járvány idején. A járvány elején Bogdan Laban emberei a szabadkai lakóközösségeknek magasabb áron kínálták a fertőtlenítőszert, noha  nyilvánosan kijelentették, hogy a bajmoki üzemben előállított fertőtlenítőszert teljesen ingyen fogják osztani. Laban emberei meghátráltak, miután  a slobodnasubotica.rs portál  mindezt leleplezte.

Ezt követően szemtanúi lehettünk annak, hogy  el akarták titkolni, hogy  Dr. Aleksandar Radulović –  aki egyébként a Szerb Haladó Párt tagja – , annak tudatában, hogy beteg, mégis megjelent a munkahelyén és műtétet végzett. Ezután a Szabadkai Közkórház nőgyógyászati és szülészeti osztályán, melynek Radulović a vezetője,  az alkalmazottak és a páciensek közül legalább hárman megfertőződtek a koronavírussal.  

Bogdan Laban polgármesternek  legalább a politikai konzekvenciákat le kell vonnia  a június 5-én tett   állításáért, amely szerint az  új fertőzöttekről szóló információk valótlanok.

’Ez valótlan információ. Ha lesz ilyen információm, tájékoztatni fogom a sajtót. Higgye el nekem, Szabadka és Szerbia a járvány végén járnak’ – mondta akkor Laban válaszolva az újságírói kérdésekre.

Végezetül,  a szabadkai haladók  nagyokat hallgatnak  arról, hogy a párt szabadkai szervezetének vezetőségében ezekben a napokban többen is megfertőződtek koronavírussal.“

olvasható többek között a közleményben.

(slobodnasubotica.rs nyomán)

Hasonló bejegyzések