Kiemelt Világunk 

Sok az új beteg Bulgáriában, Szlovénia szigorítja a beutazást

Rekordszámú, 182 új beteget jelentettek az elmúlt 20 órában Bulgáriában, ahol így 5497-re nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma – közölte az MTI a bolgár egészségügyi minisztérium jelentése alapján.

A fővárosban, Szófiában 69 új fertőzött van, összesen pedig 1718 embert fertőzött meg, ebből 445-en egészségügyi dolgozók, akik közül 29-en intenzív osztályon vannak. A halálos áldozatok száma 239-re nőtt, az elmúlt egy órában heten haltak bele a betegségbe. A fertőzött egészségügyi dolgozók száma 445. Eddig 2892 fertőzött gyógyult fel a betegségből. A városban jelenleg 28 embert ápolnak kórházban Covid-19 miatt. Hatan intenzív osztályon fekszenek.

Szlovénia szombattól 36 óránál nem régebbi negatív koronavírus-tesztet is kér az úgynevezett sárga listán szereplő országok állampolgáraitól, köztük a horvátoktól is – közölte az MTI.

A kormány döntése szerint Horvátország, Csehország és Franciaország lekerül a biztonságos országok listájáról, miután ezen országokban az elmúlt két hétben nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma.

Ezen országok állampolgárainak meg kell indokolniuk, miért akarnak Szlovéniába utazni, és 36 óránál nem régebbi negatív koronavírus-teszttel kell rendelkezniük. A nem uniós állampolgároknak Szlovéniában két hét karanténba kell vonulniuk.

(Index nyomán)

Hasonló bejegyzések