Délvidék Kiemelt 

Elegük van a “behozatali” haladó káderből! Követelik a szabadkai közkórház igazgatójának azonnali leváltását

A szabadkai “Slobodan grad” (Szabad Város) Polgárok Csoportja bejelentette: petíció útján próbálja meg kieszközölni Slobodan Puškarnak, a közkórház (szerb haladó párti) igazgatójának sürgős leváltását.

Jövő héten kezdik el gyűjteni az aláírásokat.

Kiemelik: azért szánták rá magukat erre a lépésre, mert

“Puškar számos kirívó mulasztást követett el az említett egészségügyi intézmény vezetése során”.

Továbba emlékeztetnek rá, hogy az igazgató érzelmileg felfűtött állapotban, pisztollyal a kezében fényképezkedett le, valamint az erről szóló fotót viberen keresztül szétküldte.

Az illetékes állami szervek értesültek erről a botrányos esetről, de mint az várható volt, nem történt semmi.

“Mint ahogyan a polgárok joga, hogy gyógykezelésben részesüljenek, úgy a közösség joga, hogy olyan kórházzal rendelkezzen, amely soha többé nem lehet egy párt zsákmánya.

A szabadkai kórházat elvették a szabadkaiaktól.

A szabadkai kórházat rosszul vezeti egy pártkáder, akit Újvidékről hoztak be”, áll egyebek között a szóban forgó egyesület petíciójában.

Az ellenzéki média többször rámutatott, hogy Puškar pozíciójával visszaélve szabálytalan módon alkalmazta jó néhány párttársát.

A talán legdrasztikusabb példa  Branko Radun, a rezsimet kiszolgáló elhíresült “politikai elemző”, aki tehát az igazgatónak köszönhetően munkát kapott a szabadkai kórházban.

Radunnak az egészségügyhez persze semmi köze, hiszen eredeti szakmája: (amolyan) történész, aki a középiskola elektrotechnikai szakán szerzett diplomát.

(gradsubotica.co.rs, fotó: bolnicasubotica.com)

Hasonló bejegyzések