Délvidék Kiemelt 

Pásztor István vandáloknak nevezi a tüntetőket és sajnálja a rendőröket!

Pásztor István, a VMSZ elnöke legújabb Facebook-bejegyzésével a nem túl dicső politikai karrierjének talán legmélyebb pontjára süllyedt.

A hallatlan rendőri brutalitás áldozatait vandáloknak nevezi és azt kívánja, hogy a rezsim “minden törvényes eszközzel biztosítsa a közbiztonságot az ország egész területén”, valamint elvárja “a bűnüldöző szervek erélyes és hatékony fellépését”.

(Magyarán: verjék szét a további esetleges demonstrációkat?)

Az alábbi, Vučić-rendszer propagandáját követő bejegyzés aligha igényel különösebb kommentárt.

Pásztor István Facebook-bejegyzése

Megálljt kell parancsolni a vandalizmusnak! 

A legerélyesebben elítélem azoknak a primitív emberi indulatoknak a megnyilvánulását, amik a Parlamentbe való betörésben, emberéletek veszélyeztetésében, a rendőrök megtámadásában, Belgrád központjának felforgatásában, törés-zúzásban, gyújtogatásban és általános rendbontásban nyilvánultak meg tegnap késő este és az éjjel folyamán, elsősorban a fővárosban – fogalmaz Pásztor. Hozzáteszi: Ezekre a jelenetekre, az ország ily módon történő lejáratására és destabilizálására, a világban sok helyen napjainkban látható körülmények szerbiai meghonosítására soha nem lehet sem indok, sem magyarázat! A bűnüldöző szervek erélyes és hatékony, törvényes fellépésében reménykedünk, abban biztatunk. Minden törvényes eszközzel biztosítani kell a közbiztonságot az ország egész területén! Senkinek, semmilyen körülmények között nincs joga azt veszélyeztetni. A vírus terjedésének újbóli lendülete ad mindannyiunknak elég feladatot, okoz elegendő gondot, nem kell azokat tetőzni. Mindenkit jogkövető magatartásra szólítok fel, önmérsékletre, önfegyelemre, egymás megóvására és megsegítésére. A vírus terjedésének megfékezése az elsődleges prioritás még úgy is, ha rengeteg kellemetlenséggel és korlátozással jár. A vírus megfékezésére kell összpontosítanunk. A VMSZ ezt teszi, ahogy eddig, úgy ezután is. Ebben fogunk mindenkinek partnere, segítője és támasza lenni.

A képen: Vučić és Pásztor a borpincében – régebbi (de aktualitásából nem veszítő) fénykép

(fotó: informer.rs)

Hasonló bejegyzések