Délvidék Kiemelt 

Paskó Csaba 2003-as képekkel próbálta bemocskolni az újvidéki kormányellenes tüntetőket

Az újvidéki tüntetések résztvevőit már Aleksandar Vučić, szerb elnök és Miloš Vučević, újvidéki polgármester is “Horthy fasisztáival” hozta összefüggésbe, de azt talán ők sem várták, hogy a következő támadást egy magyar plébánostól, Paskó Csabától kapják majd.

A kelebiai plébános egy nyilvános Facebook posztjában írt arról, hogy elszomorítja, hogy balkáni vandalizmus tombol Újvidéken. Képeket töltött fel a tartományi székvárosból, amelyen azt mutatta be milyen látvány fogadta egy nemsokára nyíló pékség kirakatában, illetve a városmagban.

Csakhogy a Paskó által közzétett képek nem fogadhatták őt, ugyanis azok 2003-ban készültek és IDE KATTINTVA is elérhetőek. Az uszító poszt így valójában egy álhír, amit a közszereplő, Paskó Csaba a tüntetők besározása érdekében tett közzé. Innen is javasoljuk neki a 10 parancsolat gyakorlását, kiemelten annak 8. pontját, miszerint: Ne hazudj, mások becsületében kárt ne tégy!

A Vajdasági Magyar Szövetség mellett aktívan politizáló plébános és képviselő Paskónak időközben feltűnhetett, hogy ilyen nyilvánvaló hergelésre nincs igény, így törölte a fenti bejegyzését.

A szerbiai tüntetéseket egyébként Pásztor István is több nyilatkozatában elítélte, azóta a VMSZ közeli média is mind úgy ír a tiltakozáshullámról, mintha csak a belgrádi rezsimhű lapok hasábjait lapoznánk. A Pannon RTV például kukagyújtogató tüntetőkről ír, annak ellenére, hogy a szerb média videóban mutatta be, hogy rohamrendőrök gyújtatnak fel szemeteseket, miközben a Magyar Szó csak zavargóknak nevezi a tüntetőket.

Ebbe a hadjáratba csatlakozott volna be Paskó is, csakhogy bakot lőtt. Hogy ezek a “gesztusok” a VMSZ részéről a koalíciós tárgyalások részét képző udvarlás részei-e vagy csak a saját foteljeik megingásának félelméből fakadnak, azt továbbra is csak találgatni lehet.

Hasonló bejegyzések