Kiemelt Szerbia 

A haladók újdonsült képviselője is „tüntetett” Vučić önkényuralma „ellen” Belgrádban

Futótűzként terjed a közösségi oldalakon az a fotó, amin szájmaszkokat viselő két fiatal férfi és egy lány lépcsőn ülnek. Az egyik fiatalt többen is felismerték, és  azt állítják: a képen Janko Langura, a Szerb Haladó Párt újdonsült parlamenti képviselője látható.  A közösségi oldalakon azt írják, hogy a fotó a Szerbiai Képviselőház épülete előtt készült a Vučić  önkényuralma ellen zajló demonstrációkon.

Langurát szinte elhalmozták a Facebookon az emberek a fotóval kapcsolatos kérdésekkel és kommentekkel, ám válaszadás helyett sorra letiltja a nem az ő szája szerint kérdező, szabad véleménynyilvánítás lehetőségével élni akaró választópolgárokat.  A haladók reménysége nem válaszolt a Gornji Milanovac-i gminfo.rs portál megkeresésére sem.

VIDEÓ: Lencsevégre kapták a beépített focihuligánokat Belgrádban | Délhír Portál

A helyszíni beszámolók szerint kedden és szerdán a haladó rezsim által beépített focihuligánok – egy előre megrendezett forgatókönyv szerint – balhéztak a kijárási tilalom ellen tartott tüntetéseken, fáklyákkal, kövekkel dobálták a védőpajzzsal felszerelt rendőröket, majd amikor elszabadult a pokol, átálltak és a rendőrökkel együtt – gumibotokkal és viperákkal!

Hasonló bejegyzések