Délvidék Kiemelt 

A covid “árnyékában”: Szabadkát ellepték a migránsok!

Ennyi migráns talán sohasem volt Szabadkán. Nincs olyan helyi közösség, ahol ne jelentek volna meg. Nem lehet tudni, honnan érkeztek, miért nincsenek a befogadóközpontban, tesztelték-e őket covidra…

Az illegális bevándorlók beszivárgása a covid-propaganda miatt eleinte kevésbé volt szembeötlő, de mostmár annyian vannak, hogy a lakosság jó része jogos aggodalommal tekint a jelenlétükre.

A helyi önkormányzat nem törekszik arra, hogy megnyugtassa a polgárokat vagy bármilyen magyarázattal szolgáljon.

Mondani sem kell, hogy a VMSZ vezetősége se lát, se hall, hiszen nagyban zajlanak a Vučićtyal folytatott kormányalakítási tárgyalásai. Mire a párt képviselőit a szerb önkényuralkodó államtitkári (vagy miniszteri?) fotelokba ülteti, félő, hogy a migránsok addig teljesen elárasztják nemcsak Szabadkát, hanem más délvidéki városokat és falvakat is.

A polgárok (nemcsak délvidékiek, hanem szerbiaiak is) egy része attól tart, hogy Vučićék ún. gazdaságélénkítő intézkedéseinek finanszírozása többnyire abból a pénzből történik, amelyet állítólag egymillió migráns betelepítéséért kapnak. (A Dosta je bilo Mozgalom úgy tudja, az egymillió jövevény befogadása a következő öt évben történik majd, s a migrációt gerjesztő erők ezért már kifizették az előleget.)

Reméljük, nem következik be az, amit Vučić egyik propagandistája, Ljiljana Malušić képviselő korábban előrevetített.

“Segítenünk kell ezeknek az embereknek, hiszen mindenkinek van valahol valamilyen háza… Annyi üres ház található Szerbiában, úgy gondolom több tízezer… A népszaporulat tekintetében pedig az európai lista alján vagyunk…”, mondta.

(fotó: webtribune.com)

Képünk illusztráció

Moramo pomoći migrantima, treba im pokloniti prazne kuće!

DELITE VIDEO NEK SRBIJA SAZNA OVO Ljiljana Malušić iz SNS želi sve prazne kuće dodeliti migrantima.Desetine i desetine hiljada kuća, kako reče.Mora se na silu menjati ovaj truli mentalitet.

Közzétette: Pravo na slobodu – 2019. december 10., kedd

Hasonló bejegyzések