Kiemelt Szerbia 

„Elég volt a számokkal való manipulációból! Kérjetek bocsánatot a néptől!“

Prof. Dr. Zoran Radovanović, az egyik legismertebb és legbecsületesebb szerb epidemiológus éles hangú üzenetben fordult a köztársasági válságstáb orvosaihoz:  „Nagy a szégyen, gyűjtsetek erőt és kérjetek bocsánatot a néptől! A betegek és elhunytak számával való szélhámoskodás most már mindenen túltett!“

A neves járványügyi szakember nem spórolt az éles szavakkal, a válságstáb tagjainak azt üzente, hogy lebuktak, és  hogy  hazudozásaikkal az egész világ előtt szégyent hoztak az országra.

„A betegek és elhunytak számával való szélhámoskodás most már mindenen túltett! Ragaszkodom korábbi kijelentésemhez, amelyben leszögeztem, hogy ez a szerb egészségügy történetének valószínűleg a legnagyobb csalása. Mint ország lebuktunk, az egész világ előtt szégyenben maradtunk. A válságkezelő stábtól elvárva lett, hogy beismeri gaztettét, és hogy pontos információkat nyújtson. Ehelyett olyan nyilatkozatokkal álltak elő, miszerint  hiba történt a rendszerben, mintha 327 újfertőzöttet közöltek volna  329 helyett. Sajnos a nyilvánosság számára közölt  számokat  jelentősen kisebbítették. Nem hiszem, hogy reményt kellene fűzni ahhoz, meghallgattatásra találnak a professzionalizmus és az igazság tiszteletben tartására irányuló felhívások”

 

– szögezte le Prof. Dr. Zoran Radovanović.

Hasonló bejegyzések